РОГОЗИН: Савезници Русије су - армија, ратна морнарица, војна индустрија и Путин

У МОСКВИ ФОРМИРАН ДОБРОВОЉАЧКИ ПОКРЕТИ

ЗА ПОДРШКУ АРМИЈИ, АВИЈАЦИЈИ И РАТНОЈ МОРНАРИЦИ

Дмитриј Рогозин

  • „Наша политика треба да буде политика снажне песнице у свиленим рукавицама. Она треба да непријатеље претвара у партнере, партнере у неутралне играче, неутралне играче у савезнике и праве пријатеље“ - рекао је Рогозин на оснивачком конгресу Добровољачког покрета
  • Русија данас има само четири савезника  армију, ратну морнарицу, војно-индустријски комплекс и Владимира Путина! - предочио је Рогозин и изазвао буру одушевљења у дворани
  • Руски патријарх Кирил се први обратио присутним делегатима и истакао да је највећи проблем савремене Русије слаба способност борбе са информативном агресијом. Морамо да васпитамо човека који ће бити способан да се бори са агресијом која се обрушава на нас - рекао је делегатима и благословио конгрес

        РУСИЈА у веома тешкој војно-политичкој ситуацији мора да научи да показује снагу своје „челичне песнице“ на коју треба да буде стављена „свилена рукавица“ дипломатије, сматра заменик председника владе РФ Дмитриј Рогозин који је одговоран за војно-индустријски комплекс.

        „Наша политика треба да буде политика снажне песнице у свиленим рукавицама. Она треба да непријатеље претвара у партнере, партнере у неутралне играче, неутралне играче у савезнике и праве пријатеље“ - рекао је Рогозин на оснивачком конгресу Добровољачког покрета за подршку Армији, Ратној морнарици и војно-индустријском комплексу Сверуског народног фронта.

        „Нико не треба да сумња да у рукавици мора да буде снажна песница, јака и спремна да се обруши на било ког агресора и групу агресора уколико се усуде да нападну Русију“ - изјавио је Рогозин.

        Он је истакао да војно-индустријски комплекс, у државном програму наоружавања у предстојећој деценији, треба да произведе за Оружане снаге РФ 400 интерконтиненталних балистичких ракета, осам стратешких нуклеарних подморница, 50 бродова, 600 авиона и хиљаду хеликоптера.

        На конгресу, који се одржава у подмосковском изложбеном центру, учествује више од 3,7 хиљада делегата - представника предузећа војно-индустријског комплекса, Добровољачког покрета за подршку армији, авијацији и ратној морнарици, представника козаштва, друштвених, политичких и студентских организација.

        Скупу су присуствовали патријарх Московски и целе Руси Кирил, шеф Роскосмоса Владимир Поповкин, председник Добровољачког покрета за подршку армији, авијацији и ратној морнарици Махмуд Гарејев, шеф „Удружене корпорације за  бродоградњу“ Роман Троценко.

        Патријарх Кирил се први обратио присутним делегатима и истакао да као највећи проблем савремене Русије види слабу способност да се бори са информативним нападима и агресијом.

        - Морамо да васпитамо човека који ће бити способан да се бори са агресијом која се обрушава на нас - рекао је Патријарх делегатима. И благословио конгрес.

        Рогозин је учесницима конгреса прочитао поруку Владимира Путина, а сам је говорио о либералној претњи Русији.

        „Каква је то подлост и гадост - либерална пропаганда која је у суштини, антируска!“ - узвикнуо је Рогозин. При том се највише обрушио на борца за људска права и дисидента Сергеја Коваљова кога је више пута поменуо као пример негативног дејства на мозак руског друштва. „Наследници Сергеја Адамовича Коваљова данас користе беле траке. Тим белим тракама ћемо супротставити - Георгијевску ленту!“ - рекао је Рогозин.

        - Русија данас има четири савезника - армију, ратну морнарицу, војно-индустријски комплекс и Владимира Путина! - предочио је Рогозин и изазвао буру одушевљења у дворани.

        Говори осталих учесника су били у истом стилу. Представник председничке администрације, шеф департмана за регионалну политику Алексеј Романов, политиколог Наталија Нарочњицка, војни новинар и експерт Игор Коротченко, председник АД „Уједињени корпорација за бродоградњу“ Роман Троценко говорили су о неопходности да се повећа војна моћ Русије и подигне патриотски дух грађана.

        Међу гостима конгреса виђен је и највећи руски шампион борилачких вештина Фјодор Јемељањенко. На питање - да ли се спрема да уђе у политику (зато што се протеклих дана Фјодор „затекао“ на неколико политичких манифестација) - овај спортиста је јасно одговорио: „Њет“. На молбу да објасни зашто је ипак дошао на форум овог Покрета, Јемљањенко је радо испричао следеће:

        - Данас се налазимо пред избором: шта даље. Имам у виду избор председника. То је историјски избор бар за неколико наредних година. Међутим, за сада у политику не желим. Мада не знаам колико још дуго то нећу хтети. Физички не стижем, морам да завршим спортску каријеру.

        Међутим, на главно питање које је остало да виси у ваздуху - да ли покрет може да прерасте у партију - нико од упитаних није могао да одговори.

        - Да ли ће бити основана партија и да ли ви желите да оснујете партију? - упитан је и сам Рогозин. 

        - Не желим да правим партију - сада имам друге задатке. Радим на месту потпредседника владе и морам да реализујем оно што ми је наложио премијер. Разговарао сам са Путином и он је подржао оснивање Покрета који би из позадине гурао читав процес. Али, ни у меко, ни у празно. Крајње је важно да власт - осећа снажну политичку и друштвену подршку - истакао је Рогозин.

        Како ће Покрет бити структуиран, биће одлучено нешто доцније. 

        - Најважније да не испаднемо баба која стално касни на аутобус и којој се врата стално пред носом затварају. Друштво мора да схвати идеје Путина, идеје људи који га окружују - сликовито је резимирао Рогозин.

        Приредио: Горан Шимпрага

Сирији поред „пријатеља Сирије“ нису потребни непријатељи

        Државе које су саме себе назвале „пријатељима Сирије“ и које одржавају различите састанке, у суштини су непријатељи те земље -  оценио је Дмитриј Рогозин.   

        „Недавно је у Тунису одржан састанак „пријатеља Сирије“. Знате, са таквим пријатељима непријатељ вам није потребан“ - нагласио је Рогозин.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари