Русија ће заштитити свој део сиријске ратне луке Тартус

ГЕНЕРАЛШТАБ ОРУЖАНИХ СНАГА РФ УПОЗОРИО: НИЈЕДАН И НИЧИЈИ ПОКУШАЈ НАПАДА НА ТАЈ ПУНКТ НЕЋЕ ОСТАТИ БЕЗ „ЗАСЛУЖЕНОГ ОДГОВОРА“

  • Русија испред обала Сирије тренутно има десет ратних бродова међу којима је пет великих десантних са поморском пешадијом „под пуном опремом“

        РУСИЈА је официјелно упозорила и сиријске побуњенике и њихове западне покровитеље: нека нико и не помишља да нападне пункт за материјално-техничко снабдевање руске ратне флоте у сиријској луци Тартус!          

        Ни један и ничији покушај напада на тај пункт неће остати без „заслуженог одговора“ - речено је московској агенцији Интерфакс у Генералштабу оружаних снага РФ.

        „Ако сиријска опозиција реализује своје претње и нападне пункт, брзо ће схватити да Русија поготово сад у региону има све могућности за адекватан одговор. Усијаним главама зато саветујемо да претходно добро размисле“ - објавио је Интерфакс став руског Генералштаба.

        У међувремену су и Сиријци појачали мере безбедности око пункта руске ратне морнарице. А њен командант, вице-адмирал Виктор Ћирков, упозорио је „усијане главе“ не само међу сиријским побуњеницима: да Русија испред обала Сирије тренутно има десет ратних бродова међу којима је пет великих десантних са поморском пешадијом „под пуном опремом“.

        У овом контексту, има смисла подсетити да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - осврћући се на изјаву сталног представника САД  у УН Сјузан Рајс да недавни терористички акт у Дамаску, у којем је био убијен и министар одбране, само показује да се више не може одлагати доношење у Савету безбедности УН  одговарајуће резолуције о Сирији - рекао и ово: „Тај став фактички значи: подржаваћемо сличне терористичке акте све док СБ УН  не уради оно што ми желимо. А то је - страшна позиција“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари