Руски Генералштаб има разрађен план поводом могућег напада Израела на Иран

ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА КОМИТЕТА ЗА ОДБРАНУ И БЕЗБЕДНОСТ

ГОРЊЕГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА РФ ВИКТОРА ОЗЕРОВА

Виктор Озеров

  • Какав је то план? О томе вам нико неће ништа рећи, али не сумњам да он постоји.  И, то је план дејстава у случају ширења оружаног конфликта у Ирану. А срачунат је и на  минимизацију ризика повезаних са могућом ванредном ситуацијом у пограничним територијама - рекао је сенатор Озеров

         ГЕНЕРАЛШТАБ Оружаних снага Русије у реалном времену прати ситуацију око Ирана и има спреман план дејстава у случају да почне војни конфликт са Исламском Републиком Иран, открио је председник Комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације (горњег дома руског парламента) Виктор Озеров.

         „Наравно да наш Генералштаб као главни орган војног командовања Оружаним снагама у реалном времену прати ситуацију у свету, а посебно на угроженим подручјима, тј. на јужним нашим границама, око Ирана, где се ситуација усијава из месеца у месец“ - рекао је Озеров, а пренела московска агенција Интерфакс. 

         Озеров је истакао да већ постоји план за „минимизацију претњи, у случају ванредних околности око Ирана“.  

         „Какав је то план? О томе вам нико неће ништа рећи, али не сумњам да он постоји“ - рекао је руски сенатор. А ипак је подвукао: да је такав план већ разрађен и  да је то план дејстава у случају ширења оружаног конфликта у Ирану. План срачунат на  минимизацију ризика повезаних са могућом ванредном ситуацијом у пограничним територијама.  

         Он је додао да греше сви који можда мисле да руска армија само мирно посматра шта се дешава и како ескалаира ситуација око Ирана и да на све то не реагује. Није тако, јер би то било кратковидо – указао је Озеров који је Израел означио „иницијатором напетости око Ирана“.

         „Уколико Тел Авив отпочне рат против Ирана, онда ће у њега бити увучени НАТО на челу са САД“ - оценио је председник Комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације РФ.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари