Руски полицајци изгубили право да буду у политичким партијама и да их финансирају

НОВИНЕ У ФУНКЦИОНИСАЊУ

МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РФ

  • Сви припадници полиције РФ мораће да декларишу своје и приходе чланова породице, а они који се буду бавили истрагама и саслушањима мораће да имају завршен правни факултет

        РУСКИ полицајци више неће моћи да буду чланови ни једне политичке партије, нити ће имати право да их финансирају. А неће смети ни да се придржавају одлука било које странке - пише у закону РФ који је управо ступио на снагу.

        Нова законска норма изведена је из става да су сви грађани Русије једнаки пред законом и да њихова права морају уђивати једнаку правну заштиту независно од страначке припадности, а за то је један од предуслова и да припадници Министарства унутрашњих послова немају партијске шефове.     

        У Москви се сматра да ну на овај начин створени предуслови да полиција заувек остане изван сваке политике.

        Истим законом је уведена обавеза за све припаднике Министарства унутрашњих послова да редовно декларишу своје и приходе свих чланова своје породице, а за нетачне податке моћи ће и да се изгуби служба.

        Уведена је и обавеза: да сви сарадници министарства који се баве истрагама и саслушањима убудуће морају имати завршен правни факултет.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари