Тужилац тражи по три године затвора за панкерке које су оскрнавиле цркву

А НЕКИ ИЗ СВЕТА ИСКОРИСТИЛИ ПРИЛИКУ

ДА ТРАЖЕ ЗАТВАРАЊЕ „ОСКРНАВЉЕНОГ ОЛТАРА“

  • ФАКТИ: Да ли би се ико из света огласио, узбудио и протестовао да су панкерке из групе Pussy Riot упале у синагогу или џамију?

        ДРЖАВНИ тужилац Русије затражио је за учеснице панк групе Pussy Riot - Надежду Толоконикову, Марију Алехинову и Јекатерину Самуцевич - по три године затвора због „панк-молебана“ у храму Христа Спаситеља.  

        А све по члановима закона за „хулиганство“ по којима девојке панк-провокатори против православља могу добити максималну казну затвора до седам година.

        Адвокати двоје оштећених у овом судском спору изнели су различите предлоге. Један је у име клијента препустио суду „праведну одлуку“. А други: да би било умесно оптуженима дати две године условно јер две од њих имају децу.

        Из света, као што се и могло очекивати, стижу друкчије реакције.

        „Будалице“, „волимо вас“, „треба затворити олтар који су оскрнавиле“, „Русија целом свету служи за подсмех“ - ово су реакције на случај панк групе Pussy Riot - почев од Алфреда Коха до Маднне која ће ускоро допутовати на турнеју по Русији.

        Ништа овде није случајно: панк-скрнављење и јесте било организовано да би се могло тражити „затварање оскрављеног олтара“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари