У „новој Москви“ може се појавити „руски Холивуд“

У БУДУЋЕМ „ЦЕНТРУ КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ“ БИЛИ БИ ИЗГРАЂЕНИ

И ЗАБАВНИ ПАРК И ВЕШТАЧКА ПЛАЖА

Москва Сити

        ФИРМА француских архитеката L'AUC, која је један од финалиста на конкурсу за изградњу „нове Москве“, предложила је да се унутар ње изгради руски Холивуд - Moscowllywood.

        Према овој идеји, то би био „центар креативне индустрије“. Пројекат укључује и изградњу забавног парка и вештачке плаже.

        На југу Троицка Французи предлажу да буду смештени универзитети, истраживачки центри и студентски домови, а да садашњи простор фабрике аутомобила ЗИЛ буде претворен у „креативни кластер“.

        L'AUC је израдио пројекат изградње елитног рејона Luxury River на обали реке Москве - узводно од новоизграђеног Москва Ситија.

        Чувени Измајловски парк француске архитекте желе да претворе у градски канцеларијски парк: да се изгради пословни простор, а у самом парку - биоскопи и отворени кафеи где би могли да се одморе и сами запослени у тим објектима.

        Поред кварта Топли стан ове архитектуре архитекте планирају да се направи „појас IKEA“ - стамбени квартал за пензионере или омладину.

        L'AUC има планове да Кантемировску улицу претвори у супероазу - еколошки рејон, као и да очисте индустријску зону - да се тамо изграде паркови, а око паркова стамбени објекти.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари