Више од 100 приведених на „дивљем протесту“ пред Останкином

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА У МОСКВИ КОРИСТИ СВАКУ ПРИЛИКУ ЗА ИЗЛАЗАК НА УЛИЦЕ

  • Демонстрације биле непријављене и неодобрне, а као повод искоришћена емисија Независне телевизије „Анатомија протеста“ у којој је била и опаска да су за долазак на неке митинге опозиције у Москви протеклих недеља биле дељене и паре

        МОСКОВСКА полиција је привела најмање 100 учесника непријављеног и неодобреног протеста испре телецентра Останкино.

        Окупиле су се 2.500-3.000 људи. А демонстрирало се против Независне телевизије (НТВ). Сасвим конткретно: против њене емисије „Анатомија протеста“ у којој је била и опаска да су за долазак на неке митинге опозиције у Москви протеклих недеља биле дељене и паре.

        Организатори су на митинг пред Останкином донели картонску имитацију мртвачког ковчега на натписом „НТВ, нећемо ти никад заборавити!“

        Пошто за окупљање није тражена нити била добијена дозвола, полиција је прво преко мегафона позивала да се учесници протеста разиђу. Како је то изостало, почела је да приводи.

        Прво неколицину, међу којима су били лидер Левог фронта Сергеј Удаљцов и истакнути активисти западне фаланге против владимира Путина - Борис Њемцов, Анастасија Рибаченко и Михаил Кригер. Сви ће они, као и сваки пут досад, после давања исказа у полицији бити пуштени кући, а касније изаћи пред судију за прекршаје.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари