Ворликова дошла у амбасаду Русије

ПРИЈЕМ У БЕОГРАДУ ПОВОДОМ РУСКОГ ДАНА ЗАШТИТНИКА ОТАЏБИНЕ

Ворликова и Конузин у амбасади РФ

  • Руски лидер Владимир Путин, који се срео са официрима и војницима прослављене и светски познате Таманске дивизије, испричао им је да - још од најраније младости - има посебан лични однос према 23. фебруару. И зато што је рођен у „војној породици“ и зато што се на тај дан родио његов отац Владимир

         У АМБАСАДИ РФ у Београду вечерас је руски амбасадор Александар Конузин приредио пријем, поводом Дана заштитника отаџбине. Државног празника Русије који се у Совјетском Савезу славио као Дан Црвене армије, а од 23. фебруара 1991. године се слави као Дан заштитиника отаџбине.

         Пријему је присуствовао велики број представника политичког, домаћих и руских пословних људи, личности из културног и јавног живота, Војске Србије, амбасадора и војних аташеа акредитованих у Београду.

         Поред осталих, и амбасадори САД и Јапана - Мери Ворлик и Тошио Цунозаки.

         Празник се последњих година сматра и даном свих мушкараца и неком врстом пандана 8. марту - Дану жена.

Путин на ручку са војницима Таманске дивизије

         Руски лидер Владимир Путин, који се срео са официрима и војницима прослављене и светски познате Таманске дивизије, испричао им је да – још од најраније младости - има посебан лични однос према 23. фебруару. И зато што је рођен у „војној породици“ и зато што се на тај дан родио његов отац Владимир.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари