Жириновски и Миронов честитали Путину победу

Прохоров ће то вероватно учинити, само је Зјуганов једва нешто ублажио првобитну позицију

Сергеј Миронов и Владимир Жириновски

РИВАЛИ Владимира Путина на председничким изборима -  Владимир Жириновски и Сергеј Миронов – честитали су му победу у телефонским разговорима. Истовремено су потврдили: да су избори били регуларни и да је Путинова победа – чиста и неспорна.

          Жириновски је своју честитку победнику објаснио овако: «Избори су протекли нормално. Два сата сам посматрао гласање на једном бирачком месту и могу да потврдим да никаквих лажирања није било. Видело се да је већина за Путина. Уосталом, сви смо унапред знали да ће тако и бити».

          Он је демантовао говоркања да би се могао повући из политике и при том чак нагласио: «Вечно остајем на политичком небу Русије!»

          «Резултати избора су објективни и легитимни. То потврђујем јер сам се и лично у то уверио», изјавио је после честитке Путину лидер Праведне Русије Сергеј Миронов.

          Тајкун Михаил Прохоров, који је одмах најавио да ће учестовати и на наредним председничким изборима, саопштио је да ће он и његов штаб још проанализирати изборне резултате и да ће – уколико та анализа покаже да `уочене нерегуларности нису битне за коначни резултат` - `сигурно честитати победнику`. Независно од овога, сам Путин је већ телефонски разговарао са Прохоровом и пожелео му `срећу у формирању политичке партије`.

          Тврде позиције непризнавања резултата избора првих сати по затварању биралишта држао се једино лидер КПРФ  Генадиј Зјуганов, мада је и он нешто ублажио тон, објавивши да је спреман за `дијалог на Путином`.

          Спремност за дијалог показао је и сам Путин. И не само са озбиљним странкама и политичарима као што су КПРФ и сам Зјуганов.

          Његов портпарол Дмитриј Песков саопштио је да руски лидер `никада није искључивао дијалог са свим конструктивно расположеним представницима опозиције».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари