ДОДИК: Ја сам Србин, а не „босански Србин“

СРПСКА НЕЋЕ ПРЕЋИ ПРЕКО ЛАГУМЏИЈИНО

„ВАНУСТАВНОГ ПОНАШАЊА“ ПОВОДОМ СИРИЈЕ

Додик са руским амбасадором у БиХ

  • Председник РС у Бањалуци са руским амбасадором у БиХ Александром Боцан-Харченком разговарао и о привредној сарадњи, са нагласком на пројекту Јужни ток, односно краку који би ишао кроз Републику Српску

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик пренео је руском амбасадору у БиХ Александру Боцан-Харченку да је понашање министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије на питању гласања о Резолуцији о Сирији нешто преко чега Република Српска не може да пређе.

        Додик је у Бањалуци информисао Боцан-Харченка о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, насталој након вануставног дјеловања  Лагумџије.

        У саопштењу из кабинета председника Српске наводи се да су Додик и Боцан-Харченко разговарали и о привредној сарадњи, са нагласком на пројекат Јужни ток, односно крак који би ишао кроз Републику Српску.

        Додик и Боцан-Харченко „разменили су мишљења и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ“.

        Додик је иначе, у интервјуу РТРС, нагласио:

        „Појавила се прича да постоје црногорски Срби, босански Срби, хрватски Срби и ко зна какви Срби. У суштини се ради о једном народу - Србима. Ја нисам босански Србин“!

        Он је поновио да је неопходно стварање заједничке српске политике у региону и најавио да ће заштита српских интереса бити тема новог састанка с председником Србије Томиславом Николићем у септембру у Бањалуци.

        Поновио је такође: да неће одустати од захтева за смену министра спољних послова Босне и Херцеговине Златка Лагумџије и да за ту иницијативу очекује подршку и других странака из РС.

        На овом питању се - подвукао је - не може се правити компромис.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари