Додик 22. септембра у Москви - среће се са Путином три дана уочи референдума

ЗАЈЕДНО СА НЕМАЧКОМ АМБАСАДОРКОМ КОНСТАТОВАО ДА СТРАНЦИ У БИХ НЕ ТРЕБА ДА ОДЛУЧУЈУ

Милорад Додик и Владимир Путин

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик састаће се са председником Русије Владимиром Путином у четвртак, 22. септембра, у Москви.

        Шеф Представништва РС у Москви Душко Перовић рекао је да је јутрос из кабинета председника Русије потврђено да ће састанак бити одржан 22. септембра.

        „Реч је о састанку у оквиру редовних консултација о разним темама“, навео је Перовић.

        Он је додао да ће се председник Српске, приликом посете Москви, састати и са руским привредницима и инвеститорима.

        Додик је данас амбасадорки Немачке Кристијани Хохман поводом референдума заказаног за 25. септембар рекао: „Ми не желимо никоме да намећемо да слави Дан Републике, али не желимо и да нама ико забрањује да славимо оно што хоћемо“.

        Додик је Хохмановој рекао да ће протећи у миру и без икакве дестабилизације.

        „На састанку у Бањалуци, председник РС и амбасадор Немачке су оценили позитивним напредак БиХ на европском путу где је Српска дала свој видљиви допринос, сложивши се да треба наставити реформе“, саопштено је из кабинета председника РС.

        И додато: „Констатовали су и да политичари у БиХ треба да доносе одлуке о њеној будућности док странци могу покушати да буду добар сервис. Председник РС захвалио је Немачкој на ангажовању око спровођења реформи и на ширењу интересовања код својих привредника за улагање у РС и БиХ“.

        Срна - Фена

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари