ДОДИК: Алијин фашизам је из Сарајева отерао 150.000 Срба

ПРЕДСЕДНИК РС ОПТУЖИО БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА И ЖЕЉКА КОМШИЋА ДА
ПРЕКРАЈАЈУ ИСТОРИЈУ САРАЈЕВА И ПОКУШАВАЈУ ДА СРБИМА ПОДМЕТНУ ФАШИЗАМ

  • Председник РС је, у свом стилу, био директан и упитао Бакира Изетбеговића о каквој борби против фашизма говори кад је његов отац био у фашистичкој јединици, па подвукао: „Алија Изетбеговић је био у Ханџар дивизији, која је била фашистичка јединица и овде је нанела много зла“

        БОШЊАЦИ и „бошњачки Хрват“ - чланови Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић - помислили су да је њихова прослава две деценије од „почетка опсаде Сарајева“ коначно дочекана прилика за ревизију и недавне и најновије историје. Помислили и сложно кликнули: да се Сарајеву у Другом светском рату и пре 20 година водила борба против фашизма.

        Комшић је чак рекао да је оно што се дешавало у Другом светском рату и од 1992. до 1995. године била „класична борба Сарајева и Сарајалија, па и БиХ, са фашистима и фашистичким идеологијама“.

        А Изетбеговић - да подсетимо - да се сада „обележава 67 година од када је фашизам истеран из Сарајева и 20 од када је поново напао Сарајево, те 550 година од када је овај град унесен у турске тефтере као касаба“.

        Рекли, али и „налетели на контру“. Поново им је одговорио председник РС Милорад Додик. Прво је указао: да је 1992. година у режији Бакировог оца, Алије Изетбеговића, донела исељавање 150.000 Срба из Сарајева. Па наставио:

        „У Сарајеву нема 150.000 Срба који нису могли да истрпе фашистичку политику Алију Изетбеговића и власти тога времена и зато су напустили тај град“.

        Истовремено је поручио обојици да злоупотребљавају функције у Председништву и да „покушавају да прикажу и исфорсирају оно што они мисле да је истина“.

        При том је председник РС, у свом стилу, био директан и упитао Бакира Изетбеговића о каквој борби против фашизма говори кад је његов отац био у фашистичкој јединици, па подвукао:

        „Алија Изетбеговић је био у Ханџар дивизији, која је била фашистичка јединица и овде је нанела много зла“.

        Закључујући, председник РС је нагласио да није чуо ни за какву антифашистичку борбу у Сарајеву за време Другог светског рата и указао на историјску истину -  да је 1942. године, од 36 партизанских бригада у бившој Југославији, 10 било на простору Крајине, које су биле попуњене Србима.

        „Сарајево никада није имало ниједну пролетерску бригаду. То су све лажи и подвале!“, истакао је Додик и додао да га у том погледу не додирују тврдње Изетбеговића и Комшића и да је реч о једној новој лажи која је дошла из Сарајева.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари