ДОДИК: Беванда је добар човек, али он у Берлину не може говорити у име Српске

ПРЕДСЕДНИК РС ТВРДИ ДА ОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О „ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ” НЕ МОЖЕ ЗАСТУПАТИ НИ БИХ ЈЕР НИЈЕ БИЛО КОНСУЛТАЦИЈА

  • „Беванда је добар човек кога веома ценим, али то не значи да може да буде успешан и способан ако представља једну неуспешну и накарадну земљу као што је Босна и Херцеговина”, рекао је Милорад Додик Тањугу

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да председник Савета министара Босне и Херцеговине Вјекослав Беванда не може да заступа Републику Српску у Берлину на конференцији о западном Балкану, зато што је тамо отишао без икаквих претходних договора.

         „Беванда је добар човек кога веома ценим, али то не значи да може да буде успешан и способан ако представља једну неуспешну и накарадну земљу као што је Босна и Херцеговина”, рекао је Додик Тањугу.

         Он тврди да „најважнији фактори” у оквиру БиХ уопште нису били укључени у формулисање ставова које ће у Берлину заступати Беванда.

Вјекослав Беванда

         „Можда су постојале неке консултације у оквиру евентуално Савета министара, али то се зна да није место гдје се доноси одлука и да се на тај начин то не може ни конципирати, нити на било који начин представљати у јавности ако нема носиоца таквих одлука”, рекао је Додик.

         Председник Српске је нагласио да се Беванда затекао на месту председника Савета министара БиХ, али да он ни на који начин ни у пуном капацитету не може да представља Босну и Херцеговину не зато што то, како је рекао, Беванда не жели, већ зато што је структура БиХ таква каква је и што је та држава неодржива.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари