Додик: Биће још референдума у Српској - можда ћемо омогућити електронско гласање

ОБЈАСНИО ДА ЋЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА ГЛАСАЊЕ БИТИ - ПРЕБИВАЛИШТЕ У РС ОД НАЈМАЊЕ ПОЛА ГОДИНЕ

Милорад Додик

        МИЛОРАД Додик, председник Републике Српске, рекао је да је Република Српска током преговарања о механизму координације од Бакира Изетбеговића, председавајућег Предсједништва БиХ, добила уступке какве није могла ни сањати.

        Додик је појаснио да се уступци односе на чињеницу да без представника Владе РС ниједна одлука у склопу механизма неће моћи бити донесена. Додао је да ће ускоро бити усвојен Правилник који ће дефинисати ко је надлежан да представља РС на преговорима и разговорима.

        На прес конференцији након Предсједништва СНСД-а у Бањалуци, Додик је рекао да је референдумом о Дану Републике потврђена суверена воља народа, те је најавио још референдума у наредном периоду.

        Наредни референдуми би, како је рекао, могли бити организовани на електронски начин, како би се брже и лакше могли организовати, а на њима ће моћи гласати само они грађани који су шест месеци као место пребивалишта имали адресу у РС.

        Рекао је да ће ускоро Српска поднети апелацију Уставном Суду БиХ око свих закона усвојених у Федерацији а за које није било сагласности, због чињенице да Дом народа Федерације није попуњен на уставан начин Србима, те је најавио и апелацију о 1. марту, као Дану државности БиХ.

        „Ово што је урадио Бакир Изетбеговић, обиће му се као бумеранг о главу“, поручио је Додик.

        Поновио је да ће се на позив Тужилаштва БиХ одазвати, али да не жели да иде у Сарајево, и изразио је спремност да се обрати путем видео линка или из неке локације у РС.

        Независне новине
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари