ДОДИК: БиХ није интерес српског народа и могуће је да за 10-15 година неће ни постојати

ПРЕДСЕДНИК РС ОЦЕНИО ДА СРБИ

НИКАД НИСУ ИСТИНСКИ ПРИХВАТИЛИ БОСНУ

  • Како може да се очува нешто што се звало Југославија у малом, а није могла да се сачува велика Југославија?!
  • Бошњаци, према Додиковим речима, праве грешку јер промовишу политику да су највеће жртве па сматрају да имају право на све, укључујући и право на глупост. Зато, уместо да Хрватима и Србима понуде концесије и тако покушају да створе базични консензус за постојање БиХ, они воде политику мајоризације и доминације
  • Моја улога је да спречим да отпочну процеси који ће за 10, 20 или 50 година довести до тога да Срби овде буду маргинална мањина која је мајоризирана од стране друге националне групе, рекао је Додик Танјугу

        СРБИ никада нису истински прихватали Босну. БиХ после распада Југославије - нагласио је председник РС Милорад Додик - није политички и историјски интерес српског народа.

       Босна, подвукао је, није доживела судбину бивше Југославије јер је снажан међународни фактор желео да је очува на једној ирационалној причи. А како може да се очува нешто што се звало Југославија у малом, а није могла да се сачува велика Југославија?!

       Додик је поновио да БиХ не представља интерес српског народа и предвидео да је могуће да БиХ за 10 или 15 година могуће неће ни постојати.

       Указао је да за тако нешто не постоји воља два од три конститутивна народа.

       Он у интервјуу за Танјуг оценио и да је међународна заједница све уморнија од очувања нечега што многи не желе.

       „Наравно да треба да буде помирење и да не треба да улазимо у сукобе. Треба да живимо на овом простору, не може нико никога да елиминише, ни Бошњаци Србе, нити ми њих, а за тим нема ни потребе. Они морају да имају своје, а ми имамо своје, и само је то начин да живимо нормално једни поред других“, казао је Додик.

       Бошњаци, према његовим речима, праве грешку јер промовишу политику да су највеће жртве па сматрају да имају право на све, укључујући и право на глупост. Зато, уместо да Хрватима и Србима понуде концесије и тако покушају да створе базични консензус за постојање БиХ, они воде политику мајоризације и доминације.

       „Моја улога је да спречим да отпочну процеси који ће за 10, 20 или 50 година довестио до тога да Срби овде буду маргинална мањина која је мајоризирана од стране друге националне групе“, рекао је Додик.

       БИХ је, према његовом мишљењу, регион замрзнутог сукоба где се мир одржава под снажним притиском међународне заједнице, а једина ствар која Србе задржава у тој држави јесте Дејтонски споразум.

       Према његовим ријечима, РС, иако је национални пројекат, није уперена ни против кога, а националне мањине и групе се у њој осећају веома слободно, јер нема ниједног законског и уставног ограничења за њихове слободе.

       Додик је подсетио да су неки од оних који сада причају против РС сматрали својевремено да имају право да разбију Југославију и да су то чак сматрали врхунским чином свог патриотизма.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари