ДОДИК: Бошњаци опет потврдили да не желе да граде заједничку БиХ

УПОЗОРЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА РС ЛАГУМЏИЈИ ЗБОГ ПРИЈЕМА

ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ПОЧЕТКА ОПСАДЕ САРАЈЕВА

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо министру иностраних послова БиХ Златку Лагумџији поводом организовања вечерашњег пријема поводом обележавања почетка опсаде Сарајева.

        Председник Републике навео је да је овај поступак министра Лагумџије апсолутно неприхватљив и да није претходно усаглашен са свим странама у Босни и Херцеговини.

        Председник Републике упозорио је да заједничке институције Босне и Херцеговине нису приватно власништво ниједног појединца, без обзира на функцију коју обаваља, него простор где се заједнички договарају све политике и поступци од интереса за оба ентитета и три конститутивна народа.

        Овим поступком поново сте потврдили моја константна упозорења, у којима наводим да представници бошњачког народа оваквом једностраном политиком не желе да граде заједничку БиХ, наведено је, између осталог, у писму председника Додика.

        Председник Републике подсетио је и на правну чињеницу да Закон о празницима БиХ није усаглашен, јер нема консензуса о овом питању и изразио чуђење ако би неко од амбасадора у БиХ прихватио позив да дође на овај пријем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари