Додик: Бошњаци се грдно варају ако мисле да Српска није спремна и способна да се брани

„ЊИХОВ ЕВЕНТУАЛНИ НАПАД САМО БИ УБРЗАО НАШ ПУТ КА САМОСТАЛНОСТИ“

Милорад Додик

  • Поводом Халиловићеве претње ратом, у Лакташима рекао: „Када би то учинили, то би само убрзало наш пут ка самосталности и било какви покушаји те врсте би нас дефинитивно избацили из БиХ у којој ми не бисмо остали ни минуте“
  • Председник РС открио да је председавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић пре два месеца упознао западне амбасадоре са наоружавањем Бошњака и проценом наоружања у Републици Српској
  • Посебно нагласио да одлуку од референдуму о Дану РС не може и неће променити ни Владимир Путин са којим ће се сутра срести у Москви

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска не предузима никакве акције насиља, нити се припрема за рат, али и да нико не треба да сумња у то да је спремна да одбрани своју територију.

        Додик је оценио да су изјаве бившег генерала Армије РБиХ Сефера Халиловића погрешне и непотребне, те да Бошњаци на тај начин не могу ништа да ураде и грдно се варају ако мисле да Српска није спремна и способна да се брани.

        „Када би то учинили, то би само убрзало наш пут ка самосталности и било какви покушаји те врсте би нас дефинитивно избацили из БиХ у којој ми не бисмо остали ни минуте“, рекао је Додик новинарима у Лакташима, коментаришући Халиловићеве претње оружаним сукобом у БиХ и тврдње да се Република Српска, у евентуалном сукобу, може одржати највише 10 до 15 дана.

        Додик је рекао да је међународна заједница упозната о свим тим стварима, јер је председавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић пре два месеца упознао западне амбасадоре са наоружавањем Бошњака и проценом наоружања у Републици Српској што говори о томе да Халиловићева изјава није нимало случајна и да је она део њиховог општег приступа.

        „Све што нам је рекао Халиловић знамо да се говори у бошњачком политичком врху и постоји као њихова опција и жеља да на такав начин истјерају Србе из БиХ“, рекао је Додик.

        Он је поручио је да је Република Српска унесена у БиХ, а ратнохушкачке изјаве су само доказ њихових прижељкивања да би на тај начин могли нешто да реше овде.

        „Али то није начин и Република Српска то не преферира. Њене све опције су политичке, без иједне ратне“, поручио је председник Српске.

        Коментаришући поновне позиве на рат и говор мржње Сефера Халиловића бившег генерала Армије БиХ, Милорад Додик, председник Републике Српске је рекао да Српска отвара фабрике и гради путеве а не наоружава се и спрема за рат.

        Уочи састанка са Владимиром Путином, Додик је рекао како ни Путин неће променити одлуку о одржавању референдума:

        „Ја тамо идем због економских питања, сарадње РС са Русијом а не због референдума. Ја ћу изложити ситуацију као и Путин што ће, саслушаћемо један другог, али референдум се неће одгађати. Зачудили бисте се колико је он у ствари упознат са ситуацијом овде и колико детаља има“.

        Додик је позвао све грађане да изађу на референдум у што већем броју: „Мислим да треба престати са шпекулацијама - 25. се одржава референдум. Све је спремно, гласачки листићи, бирачки спискови. Ово је била добра прилика да увежбамо наше екипе за овакве прилике“.

        Независне новине
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари