ДОДИК: Чавић се заувек ставио на српску црну листу

ОПТУЖИО ОПОЗИЦИЈУ ДА СЕ УСАГЛАСИЛА СА СВОЈИМ НАЛОГОДАВЦИМА И ДА РАДИ НА РУШЕЊУ МИРА И ПОРЕТКА У СРПСКОЈ

  • Драган Чавић је очигледно заборавио у којој земљи живи, толико ју је пута издао – а о Републици Српској се ради - најугроженијој земљи на Балкану, земљи којој раде о глави, такви као он. Знам да Чавић зна како је бити на црној листи, јер се сам у њу уписао, потписавши срамни извештај о Сребреници. Није он на црној листи СНСД, већ српског народа - за сва времена
  • Ако икад ико буде завршио у неком затвору или логору, као што су несрећно завршили Јевреји, Роми и комунисти под нацистичком чизмом, онда ћемо то бити ја и остале патриоте из Републике Српске, који покушавају да ово парче земље некако сачувају од Чавића и његових газда

         ОПОЗИЦИЈА у Републици Српској хтела би да буде по њеном, а ја - у интересу народа Српске, рекао је агенцији Срна Милорад Додик.
Председник Републике Српске и Савеза независних социјалдемократа при том је нагласио:
„Лажу, обмањују, фалсификују на сваком кораку – јер им истина не иде на руку. Ништа им није свето! А зашто? Зато што се плаше поштених избора, нормалног суочавања снага, зато што знају какав их пораз чека”.

         Он је истакао да се опозиција усагласила са својим налогодавцима и да ради на рушењу мира и поретка у Републици Српској, не би ли, како је рекао, ућарила и измуљала нешто за себе и себи сличне, пре избора и ван њих.

         „Нећемо им таквима, нечаснима предати Српску, не целу, него ни један њен педаљ, јер ова земља и ови људи заслужију боље од њих”, поручио је Додик.

         Замољен да прокоментарише јучерашње медијске иступе председника НДП-а Драгана Чавића и оптужбе на рачун СНСД-а и њега лично као председника Републике, Додик је рекао да снага и углед Драгана Чавића и његове минорне политичке партије свакако нису добар разлог за реаговање.

         „Али, када господин Чавић наступа као портпарол једне телевизије и неколико опозиционих партија у покушају удруживања, онда се свакако вреди осврнути на његов јучерашњи медијски наступ”, рекао је Додик.

         Он је нагласио да Чавић ради обрачуна са СНСД-ом покушава да оптужи ову странку да спроводи ни мање ни више него националсоцијалистичку политику, да су власти Републике Српске нацистичке, да објављују црне листе непријатеља, баш као што су то некад радили нацисти за време Хитлера са Јеврејима, Ромима и комунистима.

Драган Чавић

         „Само ћу да подсетим Чавића, пошто је очигледно заборавио у којој земљи живи, толико ју је пута издао - о Републици Српској се ради - најугроженијој земљи на Балкану, земљи којој раде о глави, такви као он. Знам да Драган Чавић зна како је бити на црној листи, јер се сам у њу уписао, потписавши срамни извештај о Сребреници. И није Чавић на црној листи СНСД-а, већ српског народа - за сва времена.

         А, ако икад ико буде завршио у неком затвору или логору, као што су несрећно завршили Јевреји, Роми и комунисти под нацистичком чизмом, онда ћемо то бити ја и остале патриоте из Републике Српске, који покушавају да ово парче земље некако сачувају од Чавића и његових газда”, истакао је председник Републике Српске.

         Према његовим речима, то никако неће бити плаћеници, полтрони и властољубци, који би за парче фотеље распродали и кућу и државу.

         „Видим – тешко им је у Српској, угрожени су у Српској - ушла им пореска контрола у главно гласило? Па шта треба, да их изузмемо из правног система ове земље, да за њих закони не важе, јер боже мој зна се за кога раде? Или хоће да им предамо власт, јер им се тако прохтело? Јер је толико желе”, рекао је Додик.

         Лидер СНСД-а је подсетио Чавића да се и народ у Републици Српској пита, а не само њихове газде, нагласивши да у томе и јесте суштина њиховог сукоба.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари