Додик - да би истерао оптужбе опозиције на чистину - сам себе тужио

ПРИЈАВУ ПРОТИВ „ГРАЂАНИНА М. ДОДИКА“ ПОДНЕО ТУЖИЛАШТВИМА РС И БИХ

  • Нагласио да ће сведоци оптужбе бити представници опозиције Младен Босић, Драган Чавић, Младен Босић, Вукота Говедарица, Бранислав Бореновић и сви други који су износили оптужбе против њега
  • Председник Српске је данас изјавио да она неће примати мигранте: „За то не постоји могућност. Нећемо ни са донаторским средствима да их прихватамо. Нека их прихвате они који су одговорни за мигрантску кризу“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске (РС) и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик поднео је надлежним тужилаштвима у РС и БиХ пријаву против самог себе, за наводно учињена кривична дела, за која га терете представници опозиције у РС.

        Додик је новинарима у Бањалуци рекао да у пријавама Милорад Додик, грађанин, тужи себе на основу изнетих оптужби против њега за наводно учињена кривична дела.

        Он је рекао да ће сведоци оптужбе бити представници опозиције Младен Босић, Драган Чавић, Младен Босић, Вукота Говедарица, Бранислав Бореновић и сви други који су износили оптужбе против њега.

        „Желим да се све то институционално испита“, навео је Додик и додао да на тај начин жели да се оконча харанга која се води против њега.

        По његовим речима, то ће допринети стабилизацији прилика и подстаћи друге да исто раде да би стала јавна галама.

        Додао је и да очекује брзо реаговање надлежних правосудних институција. „Не бојим се процеса. То сам урадио с намером да прекинем ову харангу и да се све то смести у институције ове земље, подвукао је Додик.

        „Иако је ово неуобичајено, одлучио сам да тужим себе, јер они нису поднели тужбе, иако су износили оптужбе“ навео је Додик.

        Он се данас састао са лидерима ДНС-а и социјалиста Марком Павићем и Петром Ђокићем, који заједно са СНСД-ом чине владајућу коалицију.

        Они су оценили да се стабилност Републике Српске непрестано угрожава и да је потребно разговарати и стабилизовати политичке односе и прилике.

        Лидери владајуће коалиције оценили су да је потребно да Влада Републике Српске бар једном седмично позива на састанке представнике из РС у Савету министара БиХ како би била остварена координација у даљем раду.

        Додик тврди да представници РС у заједничким институцијама БиХ (који су опозиција на нивоу РС) „игноришу институције РС“ и поручио да сви они који Републику Српску желе да учине нестабилном и нашкоде власти, да највише штете праве грађанима РС.

        Он је још казао да је Савет министара према Уставу БиХ помоћни орган Председништва БиХ, а да су извршна овлашћења на нивоу ентитетских влада.

        Председник Српске је данас изјавио да она неће примати мигранте:

        „За то не постоји могућност. Нећемо ни са донаторским средствима да их прихватамо. Нека их прихвате они који су одговорни за мигрантску кризу“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари