ДОДИК: Данас је часно бити Србин који не да своје

ПРЕДСЕДНИК РС У ДРВАРУ НА КРСНОЈ СЛАВИ ЕПАРХИЈЕ

БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКЕ - САБОРА СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА

  • Ако Дварчани нису одустали, ни ја не могу одустати од одбране српског народа. Ово су времена у којима је лако изгубити све, али Срби не смеју изгубити себе, рекао је Милорад Додик

        НЕЋУ одустати од одбране српског народа и његовог идентитета - обећао је председник Републике Српске Милорад Додик у Дрвару.

        „Ако Дварчани нису одустали, ни ја не могу одустати од одбране српског народа. Ово су времена у којима је лако изгубити све, али Срби не смеју изгубити себе“, рекао је Додик током прославе крсне славе Епархије бихаћко-петровачке - Сабора српских светитеља.

        Он је честитао 22 године од оснивања Бихаћко-петровачке епархије и епархијску славу Његовом преосвештенству епископу бихаћко-петровачком Хризостому, свештенству и верницима, којима је захвалио на ономе што су учинили за очување и обнову светиња на овом простору.

        Додик је навео да су духовни оци својим присуством на простору ове епархије омогућили повратак прогнаном народу краја.

        Председник Републике Српске је истакао да је данас часно бити Србин који не да своје, а поштује и не вређа друге.

        „Вучем корене из Дрвара и увек ћу бити са Дрварчанима“, рекао је Додик у обраћању пред 3.000 верника окупљених на прослави којој је, између осталих присуствовао и министар финансија и трезора БиХ и потпредседник СНСД-а Никола Шпирић.

        Бихаћко-петровачка епархија формирана је у мају 1990. године. Ова епархија је наследница бихаћке епархије која је основана 1925. године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари