ДОДИК: Добијање датума премала сатисфакција за понижења Срба

САОПШТИО У ТРЕБИЊУ ДА СЕ НИЈЕ ОДУСТАЛО ОД ПРУГЕ ЧАПЉИНА-БИЛЕЋА-НИКШИЋ

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оценио је да би добијање датума за почетак преговора са ЕУ било премала сатисфакција Србији за вишегодишње понижење Срба.

       „Србија је годинама изложена различитим притисцима и понижењима. Мислим да се треба одлучно супротставити сталним претњама српском народу Републике Српске и Србије“, рекао је Додик Срни у Требињу.

       Истакао је да су Србија и српски народ у целини изложени новим притисцима и понижењима, решавањем питања Косова на начин који су подржале велике силе.

       На питање да ли ће се састати са високом представником за спољну политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон, која би следеће седмице требало да посети БиХ, Додик је кратко одговорио: „Нерадо идем у Сарајево, али видећу“.

       Додик је саопштио да се није одустало ни од раније најављиваног пројекта изградње пруге из Чапљине преко Билеће и Никшића, додајући да је то интернационални пројекат који не зависи само од Републике Српске, већ првенствено од Црне Горе која је највише заинтересована за његову реализацију.

       Изразио је задовољство уређењем манастирског комплекса у Тврдошу, те истакао да неће изостати финансијска помоћ институција у градњи храма у Пребиловцима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари