Додик ће организовати референдум о законима који су наметнути Републици Српској

ДЕО ПИТАЊА ГЛАСИЋЕ: ПРИХВАТАТЕ ЛИ ОДЛУКЕ АНТИУСТАВНИХ СУДА И ТУЖИЛАШТВА БИХ?

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске (РС) Милорад Додик потврдио је вечерас да ће питање о којем ће се изјашњавати грађани РС-а на референдуму бити „Да ли прихватате наметнуте законе високих представника у прошлости, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ и да ли прихватате да се у РС примјењују одлуке тих државних правосудних институција?”.

         Додик је рекао да је за сутра заказао састанак с представницима политичких партија у парламенту РС-а да би им и званично саопштио своју одлуку да затражи посебно заседање с информацијом о раду Тужилаштва БиХ, које је, како је рекао, антиуставно и није у складу с Дејтонским споразумом и примарно је наметнуто од високог представика.

         „Затражићу од Народне скупштине РС-а да усвоји обавезујућу одлуку о расписивању референдума о том питању, рекао је Додик новинарима у Бањалуци а од грађана очекују да на референдумско питање одговоре с једним великим „не”.

         Додик је рекао да пракса правосуђа БиХ, које је „антиуставно успостављено, није дала за право да то правосуђе даље живи, бар не у РС”.

         „Све што су чинили било је против интереса РС, а нису били ни објективни нити су желели да се укључе у испитивање злочина над Србима, а најочитији пример је штићење злочина који су почињени над Србима”, рекао је Додик.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари