ДОДИК: Европска унија покушава да се извуче из свог неуспеха у БиХ

СРПСКА ОДБИЛА СВЕ УСЛОВЕ ММФ ЈЕР НЕЋЕ ДА НОВИ ЗАКОН О РАДУ

НАПРАВИ ЈОШ ВЕЋУ БЕДУ ОД РАДНИКА У РС

Милорад Додик

        ПОСЛЕДЊИ ставови ЕУ о БиХ говоре о недоследности њихове политике и покушају да се извуку из неуспеха - оценио је председник РС Милорад Додик.

        „Сав неуспех европске политике се видео на пресуди Сејдић и Финци, од тога да је то било непотребно као проблем па до тога да је постављено као услов за даље кретање ка ЕУ“, рекао је Додик.

        Он је рекао да је ЕУ важан партнер, али да треба рашчистити са „дисконтинуитетом у различитим изјавама званичника ЕУ“, подсетивши на изјаве појединих високих функционера ЕУ о томе да неће бити признати резултати општих избора уколико се не реши питање „Сејдић - Финци“.

        Осврћући се на последње ставове Савета министара ЕУ који говоре о економији и борби против криминала и корупције, Додик је рекао да су у свим досадашњим реформама у БиХ партиципирали људи из ЕУ.

        „Одговорност за успех борбе против криминала и корупције лежи на правосуђу. У политичкој вољи није проблем и политичка подршка никада није изостала“, рекао је Додик.

        Он је рекао да с нестрпљењем очекује списак спорних приватизација о којем се говори те да нема ништа против да лично поднесе кривичне пријаве против свих оних који су чинили криминал и корупцију.

        Одговарајући на прозивке опозиције о криминалу и корупцији, пре свега СДС-а, Додик је рекао да је њихова прича о променама подвала јер су и сами кадрови те странке били на власти и „прваци света у криминалу и корупцији“.

        Он је рекао да у време када је СДС био на власти иза њих није остало ништа паметно осим да буду лојални међународном фактору те да је лицемерно то што се Драган Чавић, председник НДП-а, појављује као партнер за сарадњу са СДС-ом, а раније је избачен из те странке.

        Када је у питању аранжман с ММФ-ом, Додик је рекао да је РС одбила све услове ове финансијске институције и да неће прихватити нови закон о раду, који треба да направи још већу беду од радника у РС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари