ДОДИК: Европски суд у Стразбуру је потврдио да Суд БиХ ради незаконито

У БРАТУНЦУ УПОЗОРИО ДА ЋЕ НА ОДГОВОРНОСТ БИТИ ПОЗВАНИ

И ПОЧИНИОЦИ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је у Братунцу настрадало највише Срба, да су многе мајке изгубиле децу и да за то нико није одговарао, али је изразио уверење да ће доћи дан када ће починиоци злочина одговарати.

         „Уверен сам да ће истина о тим страдањима бити објављена, а правда задовољена“, изјавио је Додик, који је положио венац у спомен-соби погинулим српским борцима и цивилима у Братунцу и разговарао са члановима породица погинулих и представницима борачке организације из овог места.

         Он је истакао да је проблем у вануставно формираним Тужилаштву и Суду БиХ, који воде поступке и осуђују само Србе.

         Додик је нагласио да је Европски суд у Стразбуру потврдио да Суд БиХ ради незаконито, али да се још ништа није променило.

         „Ми водимо борбу да се дође до правде и да сви починиоци злочина одговарају, па и они који су починили злодела над Србима у Братунцу и околини“, нагласио је председник Републике Српске.

         Додик је рекао да приликом сваке посете Братунцу ода пошту погинулима и да ће то и убудуће чинити, јер сећање на људе који су страдали за Републику Српску даје нову снагу и одговорност приликом одупирања свим притисцима на које наилази у разговорима са међународним представницима.

         Он је нагласио да је Република Српска укључила максималне ресурсе у бригу о породицама погинулих и ратним војним инвалидима.

         „Чинимо колико можемо и свесни смо да то није довољно, али је потребно да и Борачка организација и њени чланови ураде ревизије како би био смањен број оних који незаслужено примају инвалиднине, а то би довело до могућности повећавања инвалиднина и борачких накнада за оне који су се заиста борили за Републику Српску“, навео је Додик.

         У Братунцу и средњем Подрињу током рата страдало је 3.267 српских бораца и цивила.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари