ДОДИК: И неке амбасаде помажу рушење пет главних институција Републике Српске

ПРЕДСЕДНИК РС ТВРДИ ДА НЕ ЗНА ДЕТАЉЕ ПЛАНА „ПРОЉЕЋЕ 2016”, АЛИ НАГЛАШАВА…

Милорад Додик

  • „У свему учествују неке стране амбасаде у БиХ, ми знамо које, такозвани невладин сектор - међународни и домаћи и део политичких снага из Републике Српске”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да није упознат са детаљима плана његовог “рушења” који су објавили поједини портали под називом “Прољеће 2016”, али да је на сцени озбиљан план усмерен да се организовано девастирају институције Српске.

         Додик је рекао да се упорно настојало и настоји урушити ауторитет институције председника Републике.

         „Видимо урушавање Владе Републике Српске кад опозиција из неког тривијалног разлога, упркос чињеници да постоји изборни легитимитет и већина у Влади, увек као увређено дете налази нешто па им не ваљају Жељка Цвијановић и Ненад Стевандић и стално напуштају седнице Народне скупштине”, рекао је Додик новинарима у Новом Граду.

         Он је напоменуо да је од раније познат план рушења који садржи пет најважнијих институција Српске - институције председника Републике, Владе, Народне скупштине, Полиције и Радио-телевизије Републике Српске.

         „Председника у континуитету нападају, Владу оспоравају, Народну скупштину заобилазе на важним питањима, Радио-телевизију Републике Српске у континуитету оспоравају, Полиција је била мирна до случаја у Новом Граду. Чекали смо где ће почети да оспоравају и полицију”, рекао је Додик.

         Председник Српске истиче да је полицију “требало понизити, довести у позицију да буде бачена на земљу”, чиме је нападнуто свих пет институција.

         „У томе учествују неке стране амбасаде у БиХ, ми знамо које, такозвани невладин сектор - међународни и домаћи и део политичких снага из Републике Српске”, изјавио је Додик.

         Према његовим речима, оспоравања могу да буду легитимна, ако су политичка, а на све што је изван закона биће реаговано.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари