ДОДИК: Изетбеговићи су давно изгубили Републику Српску

ПРЕДСЕДНИК РС АЛИЈИНОГ СИНА НАЗВАО БЕЗНАЧАЈНОМ ПОЛИТИЧКОМ ФИГУРОМ

Милорад Додик

  • Нека се Бакир бави својим послом и спроводи очеву Исламску декларацију 

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Требињу да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић безначајна политичка фигура, која није прва чак ни у својој партији.

       На молбу Срне да прокоментарише Изетбеговићеву јучерашњу изјаву да је Република Српска „базирана на костима и геноциду почињеном у Сребреници“, и да никада неће бити изван територије БиХ, председник Републике Српске је рекао да Изетбеговићу може само да поручи да се бави својим послом и да спроводи Исламску декларацију свог оца на начин како је и планирао да уради.

       „Република Српска је стабилна у свом институционалном капацитетету и она није Изетбеговићева. Република Српска припада нама и воља њених грађана је где ће да живе. Никакво својатање Републике Српске неће помоћи Изетбеговићу да буде задовољнији. Они су давно изгубили Републику Српску и ничим не управљају с њом“, истакао је Додик.

       Додик је нагласио да „Република Српска себе не доживљава ништа више од онога што је Дејтон прописао“.

       Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да је спреман да сам оде у Београд и „у лице са (председником Србије) Томиславом Николићем расправи неке ствари“, међу којима и ту да „Република Српска није држава“ и да „неистине које је Николић у више наврата износио неће донети ништа добро никоме, па ни Србима и Србији“, председник Додик је рекао да то што Изетбеговић узима за право да коментарише председника једне суверене државе каква је Србија говори о његовој убеђености да има право на све.

       Додик је истакао да је Изетбеговић само један од три члана Председништва и да у име БиХ не може да „проговори све док нема став сва три члана“.

       „Изетбеговић то масовно крши и уз то нама поручује како треба да будемо смирени, јер, наводно, он нама жели добро. Њега не треба озбиљно схватати, нити прихватати то што говори, јер то ради из очаја и своје историјске предубеђености да им све припада и да је важно да он постоји“, истакао је председник Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари