ДОДИК: Изгледа да Бакир Изетбеговић и даље чита једино очеву „Исламску декларацију“

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ УПОЗОРИО ДА НЕЋЕ НИКАКВО ИНЦКОВО ПРЕКРАЈАЊЕ

ОДЛУКА ЛЕГАЛНИХ ОРГАНА РС

  • „Зашто се Бакир Изетбеговић противи европеизацији било чега у БиХ, па и уређивању пребивалишта законом који уважава све европске праксе? Очито је да је држава из Исламске декларације - нагласио је Милорад Додик - и даље Бакиров политички циљ, а да су Европа и европске интеграције само параван стварању исламске државе, о којој су сањали и за њу се борили и отац и син Изетбеговић“

           ПОЗИВАЊЕ Бакира Изетбеговића ОХР-у да интервенише поводом одлуке Владе РС која регулише област пребивалишта само показује његову немоћ и жељу за интервенционизмом, који нећемо прихватити, изјавио је Милорад Додик.

           Председник РС, који је и лидер СНСД-а, рекао је да легално изабрани представници Српске никада неће прихватити било какву одлуку Канцеларије високог представника која прекраја или суспендује легално донесене одлуке органа Српске.

           „Остаћемо незрела партија, како нас назива Изетбеговић, и никада нећемо бити пожељан и прихватљив партнер за њега као што је СДС, о којем Изетбеговић говори с нескривеним симпатијама“, рекао је Додик, коментаришући данашњи Изетбеговићев позив ОХР-у да реагује поводом одлуке Владе Српске о провери тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Републике Српске.

           Додик је истакао да бошњачки члан Предсједништва БиХ, изгледа, и даље чита само књигу свога оца Алије Изетбеговића - Исламску декларацију.

           „Зато и не чуде поделе које прави на оне партије из Српске које су сазреле, као СДС, јер би по његовом мишљењу пристале на државу из књиге Изетбеговића старијег, и партије које нису сазреле, као СНСД, који се бори против државе из омиљеног штива Бакира Изетбеговића - Исламске декларације“, навео је Додик.

           Председник Српске је нагласио да Изетбеговић испразном реториком бежи од питања због чега су он и његова странка - СДА блокирали усвајање закона о пребивалишту и боравишту који је прошао процедуру у Савету министара и Представничком дому, да би је управо СДА зауставила у Дому народа.

           „Зашто се противи европеизацији било чега у БиХ, па и уређивању ове области кроз закон који уважава све европске праксе? Очито да је држава из Исламске декларације и даље политички циљ Изетбеговића, а да су Европа и европске интеграције само параван стварању исламске државе, о којој су сањали и за њу се борили и отац и син Изетбеговић“, упозорио је Додик.

           Говорећи о Изетбеговићевим тврдњама да ће прича о референдуму о независности Српске „нестати“ након октобарских избора, Додик је подсетио да је Изетбеговић то исто говорио и након прошлих избора.

           „Прича о референдуму о независности Републике Српске престаће онога дана када га спроведемо. Надам се да ће се до тада и Изетбеговић навикнути на ту чињеницу“, истакао је Додик.

           Поводом одлуке Владе Српске којом се уређује област пребивалишта, Изетбеговић је данас поново позвао високог представника Валентина Инцка да реагује на „јасну антидејтонску активност Републике Српске“.

           Говорећи о референдуму о независности Српске, Изетбеговић је рекао да ће та прича трајати до избора, односно да ће „нестати 12. октобра“.

           „То долази од једне странке, једног сегмента политичара у Републици Српској, и то Додиковог СНСД-а, који неке ствари нису иживели на време“, рекао је Изетбеговић и додао да су остале странке „заиста сазреле“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари