ДОДИК: Кацин је болестан тип и Србија не треба да дозволи да буде известилац ЕП за њу

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МИЛОРАД ДОДИК

У ИНТЕРВЈУУ ПОРТАЛУ С МЕДИА

  • Србија не сме да дозволи да Јелко Кацин буде известилац ЕП за Србију. Требало би да реагујете и да кажете да је он персона нон грата и да пошаљу неког другог. Он је обичан смутљивац, иде по Босни, Србији и Косову и прави хаос, и стално ради против Срба. Он је болестан тип, политички гледано

        ПОРТАЛУ С медиа председник Републике Српске Милорад Додик дао је интервју у којем је нагласио да га не интересује БиХ већ само српски народ.

       Факти преносе делове тог интервјуа:

       Врло сте гласни и по питању Косова. Предложили сте чак и поделу, попут Ивице Дачића. Да ли мислите да је то реално?

       ДОДИК: Ми ћемо овде дефинитивно пратити Србију. Ми можемо да имамо индивидуалне ставове о Косову, не можемо ми да одлучујемо о томе. Ићи ћемо за званичним Београдом, а не испред њега. Требало би утврдити јасан и коначан став српске државе о том питању. Ако неко буде тражио моје мишљење о Косову, ја ћу помоћи и изнети своје добро познате ставове о томе.

       То значи да бисте се и ви укључили у прављење плана за Косово?

       ДОДИК: Чекам и ја да се осмисли државна политика. Још не знам њене елементе, али у сваком случају имам поверење у одлуке власти у Србији. О Косову стално причам са српским државним врхом.

       Да ли сада сарађујете боље са Николићем и Дачићем него што сте сарађивали са Тадићем?

       ДОДИК: Подједнако добро сарађујем са њима као што сам сарађивао са претходним руководством. Заједнички циљ нам је да радимо у корист српског народа.

       Поједини политичари најављују улазак БиХ у ЕУ 2020. Са друге стране, видимо да у Београду кажу да им се не жури у ЕУ. Како ви видите перспективу Срба у ЕУ?

       ДОДИК: Мислим да би српски народ требало да повећава стандард и сам формалан улазак у ЕУ није најважнија ствар. Важније је да стигнемо стандарде ЕУ. Ми још мислимо да тамо постоји место за нас, али се ЕУ променила у последњих неколико година. Они траже неки нови модел, и зато је логично да српске државе добро промисле и доносе одлуке. Стратешки интерес Срба је да се укључе у ту асоцијацију, али не на понижавајући начин као до сада. Можемо да испунимо све као и друге државе до сада, а не да нам се постављају неки нови услови.

       Видимо да има све више услова за чланство Србије. Како то коментаришете?

       ДОДИК: Пазите, Србија не сме да дозволи да Јелко Кацин буде известилац ЕП за Србију. Требало би да реагујете и да кажете да је он персона нон грата и да пошаљу неког другог. Он је обичан смутљивац, иде по Босни, Србији и Косову и прави хаос, и стално ради против Срба. То је радио и 1991. када је био промотер рата и убијања војника ЈНА. Он је покушавао да слично уради и у БИХ, али му је јасно да то не сме да прича, поготово не у Бањалуци. Он зато никад ни не долази овде и не би ни требало да долази. Он је болестан тип, политички гледано. Може да пише разне извештаје, али нас баш брига за њега!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари