ДОДИК: Косово је плод насиља међународног фактора и жеље да се понизе Срби и Србија

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ПОНОВО ПОКАЗАО ШТА СВЕ СМЕ,

А БОРИС ТАДИЋ НЕ СМЕ И НЕЋЕ

Милорад Додик

  • РС  ће наставити да подржава све организоване политичке активности Срба на Косову у борби за њихова политичка права јер је та борба апсолутно исправна
  • Додик открио да је истрага досад утврдила да је оружје у халу Борик унето два дана пре прославе Дана РС и да је близу оних који су били у додиру са тим оружјем, а мотиви се утврђују

        ПРЕДСЕДНИК Србије Борис Тадић није у Народној скупштини - на прослави Дана државности - ни реч рекао ни о Косуву и Метохији ни о борби тамошњих Срба за своја права и границе Србије. Али, зато јесте - председник Републике Српске.

        „Република Српска - налгасио је Милорад Додик - тврдо је на позицијама непризнавања Косова као независне државе. Наставиће да подржава све организоване политичке активности Срба на Косову у борби за њихова права. Њихова борба за политичка права је апсолутно исправна. Не може се подржати стварање било које државе, не само у овом региону, већ било где у свету, која у себи нема пристанак других који су заинтересовани за тај простор“.

        Додик је поновио да РС није дозволила да БиХ призна независно Косово, „јер је процедура стварања такозване републике Косово била мотивисана насиљем међународног фактора и жеље да он понизи и додатно потцени Србе и Србију као државу“.

        Додик је новинарима у Народној скупштини још рекао да је истрага о пронађеном оружју у спортској хали Борик у Бањалуци, у време обележавања Дана Републике Српске, интензивна и свакодневна и да је напредовала, али да још не може да изнесе детаље.

        „За сада се зна - нагласио је - да је то оружје унето у халу Борик два дана пре прославе. Истрага је напредовала и близу смо оних који су били у додиру са тим оружјем, а мотиве ћемо да истражујемо“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари