ДОДИК: Косово није изгубљено, да јесте не би ЕУ и Америка оволико наваљивале

УПОЗОРАВА ДА ЈЕ ЗАПАД СРБИМА УЗЕО ПРИВРЕДУ

А ДА САД ХОЋЕ ДА ИМ ОТМЕ И ДРЖАВУ

Милорад Додик

  • Не би било напретка ни кад би Србија прихватила ову уцену, јер за њу нема чланства ни за деценију. И на крају те приче - чека је признање Косова. Дакле, враћамо се на почетак. То свако ко је иоле политички упућен зна. Питам, онда, све те који интеграције претпостављају интегритету државе - шта ће у Европи без земље

        КОСОВО није изгубљено - оценио је председник Републике Српске Милорад Додик и нагласио да треба беспоговорно стати иза српске националне заједнице и државних интереса и објединити српски национални корпус.

       „Јер, да је изгубљено не би Европа и Америка толико наваљивале да то питање буде решено, сматрали би га решеним“, рекао је Додик.

       Он је оценио да је понуда Брисела о решењу питања Косова покушај да се на један, само по наивнима софистициран начин, подметне Србији да, прихватањем тог ултиматума, призна Косово и тако „сахрани“ Резолуцију 1244 која гарантује територијални интегритет Србије и ширу аутономију Косова.

       „Бојим се да је цена превисока - са једне стране споре или никакве интеграције, а са друге понижење нације и одрицање од националних интереса. Карактер треба да је скупљи. Њиме се не тргује“, рекао је Додик за Новости.

       „Што је најгоре, не би било напретка ни кад би Србија прихватила ову уцену, јер за њу нема чланства ни за деценију. И на крају те приче - чека је признање Косова. Дакле, враћамо се на почетак. То свако ко је иоле политички упућен зна. Питам, онда, све те који интеграције претпостављају интегритету државе - шта ће у Европи без земље“, рекао је Додик.

       На питање зашто је свет одмах одбацио идеју о широј аутономији у виду заједнице српских општина, у страху од нове Републике Српске, кад је Српска настала по њиховом рецепту, Додик је рекао да је та идеја одбачена зато што је заживела.

       „А заживела је и ојачала због поноса и љубави људи који у њој живе. Сада тумаче властите законе погрешно да би обезвредили права српског народа и направили унитарну Босну, која је неодржива. Неодрживо је и Косово. Они то знају. Знају и да ће Српска једног дана бити самостална. Зато желе да избегну сваку паралелу са севером Косова“, истакао је Додик.

       Он је додао да је Србија мора да јача своје капацитете и да их окреће више ка Истоку, те да то уосталом чини и Европа.

       „Тај исти Запад нас је гурао у брзе приватизације, што нам је девастирало привреду. Пошто су нам отели привреду, купујућу будзашто наше фирме, сад би и државу да нам узму, тако што ће наметнути директиве ЕУ. И ја сам за Европу. Али, доста више тог фанатизма и веровања да се без ЕУ не може живети“, закључио је председник Републике Српске.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари