ДОДИК: Ми у Српској на Србију гледамо на посебан начин

СРЕО СЕ У БАЊАЛУЦИ СА МИНИСТРОМ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ НЕБОЈШОМ СТЕФАНОВИЋЕM

  • „Наш циљ је да избори прођу фер, поштено, мирно и да Република Српска стекне нови легитимитет кроз демократске, фер, изборе. Зато сматрамо да улога полиције у свему овоме мора бити неутрална и да мора обезбедити потпуну стабилност у погледу јавног реда и мира, а искуства Србије у том смислу су нам јако важна”, нагласио је Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик честитао је данас у Бањалуци полицијама Српске и Србије на оствареним резултатима у спровођењу закона и сарадњи коју остварују на регионалном нивоу, сукобљавајући се са организованим, високотехнолошким и другим облицима криминала.

         Он је нагласио да су остварени веома значајни резултати, те да је између Српске и Србије највише учињено у сарадњи полицијских структура.

         „Наша сарадња са Србијом се одвија у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама. На Србију гледамо на посебан начин, придржавајући се права и обавеза дефинисаних споразумом, а у наредном месецу очекујемо заједничку седницу влада и седницу Савета за спровођење специјалних и паралелних веза”, рекао је Додик новинарима након састанка са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем.

         Додик је рекао да је током данашњег разговора у Бањалуци, министра унутрашњих послова Србије упознао са стањем у Српској која се налази у предизборном периоду, али обавља све своје важне функције, а институције функционишу без иједног изазова и могућег елемента угрожавања функционалности саме Републике.

         „Наш циљ је да избори прођу фер, поштено, мирно и да Република Српска стекне нови легитимитет кроз демократске, фер, изборе. Зато сматрамо да улога полиције у свему овоме мора бити неутрална и да мора обезбедити потпуну стабилност у погледу јавног реда и мира, а искуства Србије у том смислу су нам јако важна”, нагласио је Додик.

         Најавио је да би у септембру могла да буде одржана заједничка седница влада Србије и РС.

         Стефановић је изјавио да ће Србија и даље настојати да чини све што је у њеној моћи да обезбеди најбољу могућу сарадњу са Републиком Српском.

         „Са министром /унутрашњих послова Српске Радиславом/ Јовичићем сам сваке седмице у комуникацији и о томе смо обавестили председника /Републике Српске Милорада/ Додика. Наша сарадња је веома добра, а веома добро сарађују и два директора полиција”, нагласио је Стефановић.
Јовичић рекао је да МУП-ови Српске и Србије сарађују веома ефикасно и најбоље у региону од свих осталих полиција.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари