ДОДИК: Наивни су сви који верују да ће странци спасити БиХ

Председник РС упозорио Сарајево и Брисел да се БиХ не може градити на силу

* РС не оспорава дејтонску БиХ, али оспорава и Суд и Тужилаштво БиХ  зато што су ван Устава. Те правосудне иституције би требало `увести у законске оквире, тако  да пресуђују само оно што је у надлежности БиХ`

* "У надлежности БиХ је само десет тачака и не могу Суд и Тужилаштво судити и пресуђивати за оно што је у надлежности ентитета", рекао је Додик за ОБН

* За изборе у Србији, Додик је рекао да очекује да ће Тадић у другом кругу победити у избору за председника, а да ће Српска напредна странка имати највећи број посланика појединачно, али недовољно јак коалициони капацитет због чега ће Демократска странка направити власт

         НЕ може се БиХ градити на силу! Наивно је веровати да ће њен распад успети са спрече странци пошто никада нису сачували ништа што се распадало – изјавио је председник РС  Милорад Додик.

         При том је поновио да се залаже за БиХ која је искључиво заснована на дејтонском принципу и да се, самим тим, противи било каквим насилним модификацијама тог споразума које спроводе међународни представници, пошто ниједна држава није настала на силу.

         Додик је навео да су странци у прошлости једино успешно дезинтегрисали неке заједнице, али да никада нису успели са интегрисањем јер немају то искуство.

         Упозорио је да је државни апарат који запошљава 22.000 људи монструм који ће на крају доћи главе БиХ јер не даје никакве резултате.

         Председник Српске каже да не верује у причу да ће за 10 година доћи нека нова генерација која ће наводно бити више и друкчије за БиХ. Упозорио је да ствари стоје потпуно супротно и да ће доћи још радикалнији људи и да ће "оно што ми данас држимо као квазиинтегративност БиХ изгледати као недосањан сан".

         Додик је поновио да је Република Српска по Дејтонском споразуму део БиХ и да, као таква, не оспорава БиХ.

         Али, РС оспорава и Суд и Тужилаштво БиХ  зато што су ван Устава. Указао је да би те правосудне иституције требало `увести у законске оквире, тако  да пресуђују само оно што је у надлежности БиХ`. "У надлежности БиХ је само десет тачака и не могу Суд и Тужилаштво судити и пресуђивати за оно што је у надлежности ентитета", рекао је Додик за ОБН.

         За изборе у Србији, Додик је рекао да очекује да ће Тадић у другом кругу победити у избору за председника, а да ће Српска напредна странка имати највећи број посланика појединачно, али недовољно јак коалициони капацитет због чега ће Демократска странка направити власт.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари