ДОДИК: Не одустајемо од смене Лагумџије

ИМАО ОДВОЈЕНЕ СУСРЕТЕ У ЛАКТАШИМА И СА ЛАГУМЏИЈОМ, И СА ТИХИЋЕМ, И СА ЧОВИЋЕМ

Златко Лагумџија и Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске и лидер СНСД Милорад Додика потврдио је вечерас да ће се у наредних седам дана решити проблем деблокаде власти на нивоу БиХ, поновивши да остаје при захтеву за смену министра спољних послова БиХ Златка Лагумџије и првог заменика председавајућег Представничког дома Дениса Бећировића. Истовремено је изразио уверење: да ће обојица бити смењени.

         - И СДА има своје разлоге за смену Лагумџије, додао је Додик вечерас у интервју за РТРС и навео да би Лагумџија могао бити смењен већ у првом кругу, те да га је председник СДА Сулејман Тихић уверавао да за то може осигурати ентитетску већину и без ХДЗ-а.

         - Мислим да ће се до наредне среде решити многа питања. Наставићемо разговоре са свима тражећи најбољу солуцију. Остајемо при захтеву за смену Лагумџије и подржаћемо смену Бећировића коју је покренуо СДС, с којим настављамо сарадњу на државном нивоу, додао је он.

         Додик је потврдио да се јуче састао са Лагумџијом у Лакташима и да је имао одвојене сусрете са председницима СДА Сулејманом Тихићем и ХДЗ Драганом Човићем.

         С Човићем, потврдио је, има најбољу сарадњу и она ће остати и у будућности, а не жели да се меша у то каква ће бити већина на бошњачкој страни.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари