ДОДИК: Не подривам ни Вучића ни Владу Србије

ОДБАЦИО ОПТУЖБЕ СДС И ОЦЕНИО ДА ГА РУШЕ ОНИ КОЈИ БИ ДА ПРЕКРАЈАЈУ ДЕЈТОН БЕЗ СРПСКОГ НАРОДА

  • За мене и Републику Српску најважније је да са државом, коју после Српске највише волимо, имамо конструктивне односе који представљају гарант очувања српске државности са ове стране Дрине, и то први пут у историји – нагласио је Милорад Додик

         БЕСМИСЛЕНА је оптужба СДС-а да ја подривам Владу Србије и Александра Вучића - рекао је Срни председник РС Милорад Додик, нагласивши да су односи легитимно изабраних органа РС са Владом Србије били и да ће остати више него коректни у циљу просперитета српског народа са обе стране Дрине.

         „Та оптужба је још једна бесмислица којом се већ дуже време служе одређене политичке опције које не могу на изборима да добију подршку коју прижељкују њихови финансијери”, рекао је Додик и додао да он изборе очекује с нестрпљењем и великим оптимизмом.

         Нагласио је да он сигурно није по вољи политичким субјектима који би да прекрајају Дејтон без српског народа и да му одузимају оно што је мукотрпно стварано, те поручио да ће наставити да брани Српску.

         „Њима могу да обећам да им и даље нећу бити по вољи, јер ћу наставити да браним Српску и сваког њеног грађанина„, рекао је и подсетио да је недавно добио једну од највећих награда - одликовање Међународног фонда јединства православних народа.

         Говорећи о хапшењу Дарка Шарића, Додик је оценио да тај чин подиже углед Србије у свету, а то, како је рекао, за Српску може да има само позитивну конотацију.

         Додик је истакао да није изненађен резултатима избора у Србији и да је уверен да ће Александар Вучић успети ефикасно да спроведе политике за које је добио подршку.

         „Сва истраживања и прогнозе су указивали на убедљиву победу СНС-а и Вучића и на крају се то и обистинило. Грађани Србије су плебисцитарно дали подршку политици која се базира на правди и реформама. Честитао сам Вучићу на изборном резултату и уверен сам да ће политике за које је добио подршку успети ефикасно да спроведу у живот”, рекао је Додик.

         Говорећи о сарадњи са државним врхом Србије, конкретно са Томиславом Николићем, Додик је нагласио да је за њега најбитније да тај однос буде конструктиван и обострано користан.

         „Сарађујем с председником Србије, а то је човек који се непосредно бира и чији је легитимитет неспоран. Некада је то био Борис Тадић, данас је то Томислав Николић, а за мене и Републику Српску најважније је да с државом, коју после Српске највише волимо, имамо конструктивне односе који представљају гарант очувања српске државности са ове стране Дрине, и то први пут у историји”, поручио је Додик.

         Он је нагласио да је са Тадићем својевремено одлазио на утакмице, а да је Николићу, Тадићу и њему заједничко што навијају за „Партизан”.

         Последњи пут смо председник Николић и ја одгледали фудбалску утакмицу репрезентације Србије”, подсетио је Додик.

         Осврнувши се на изборни дебакл Демократске странке Србије након чега је уследила оставка њеног лидера Војислава Коштунице, Додик је рекао да је Коштуница, који је много учинио за Републику Српску, оставком потврдио да је „високоморалан политичар какви ретко станују на Балкану”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари