ДОДИК: Не знам за Караџићеве злочине, Изетбеговић се у рату лажно представљао

ИЗРАЗИО РАДОВАНУ ПОЛИТИЧКУ ЗАХВАЛНОСТ

ЗА СТВАРАЊЕ И ОДРЖАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Милорад Додик

  • Поново оценио да БиХ не може опстати као заједничка држава јер је земља на издисају и тешки болесник кога само међународна заједница одржава на животу

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да је бившег председника РС Радована Караџића током рата срео више пута, али да није сведок било каквих злочина или наређења о убијањима.

         „Као посланик у Народној скупштини РС, током рата сам у више пута сусретао Караџића, али нисам сведок никаквих злочина. Караџић преда мном и пред људима с којима сам био - то никада није чинио. Желим да о томе сведочим”, казао је Додик новинарима у Бањалуци.

         Додик ће се 9. априла појавити пред Хашким трибуналом као сведок одбране Радована Караџића.

         Он је оценио да је Караџић жртвовао свој комодитет, као и комодитет своје породице за интересе српског народа и стварање Републике Српске.

         „У политичком смислу изражавам захвалност Караџићу за напор који је учинио да се Република Српска формира и одржи”, истакао је Додик.

         Он је навео да ће у свом сведочењу пред Хашким трибуналом рећи да је „БиХ учинила неправедну сецесију издвајањем из СФР Југославије”, као и да су дешавања која су уследила „била организовани одговор на то”.

         „Алија Изетбеговић се током рата лажно представљао као представник БиХ, а свет је то прихватао због брзе одлуке да призна независност БиХ”, казао је Додик.

         Према његовим речима, то је било неприхватљиво, јер српски представници тада нису учествовали у институцијама БиХ.

         „Зато и данас понављам да БиХ не може опстати као заједничка држава, то је земља на издисају и тешки болесник кога само међународна заједница одржава на животу”, оценио је председник РС.

         Он је  демантовао да је понудио коалицију Српској демократској странци (СДС) на наредним изборима 2014. године.

         „Нема могућности да СНСД и СДС иду јединствено на изборе. То не би имало смисла ни према овом народу”, оценио је.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари