ДОДИК: Неће бити Дејтона-2, нити омекшавања политике Српске

ПОНОВО УПОЗОРИО ДА ИЗА „ДЕШАВАЊА НАРОДА” У ФБИХ

И ТРАЖЕЊА УСТАВНИХ РЕФОРМИ СТОЈЕ СТРАНЦИ

          НЕЋЕ бити никаквог „Дејтона два“, нити он може да буде организован у постојећој констелацији међународних односа - оценио је председник РС Милорад Додик.

          „Основни проблем је што никад није спроведено оно што је наведено у Дејтонском мировном споразуму, него је почело да се руши оно што је написано. Кривицу за нефункционисање сноси искључиво међународни фактор, који је покушао да прави илузије о БиХ, а та илузија се непрестано руши и зато сада сви покушавају да направе неки договор о томе“, рекао је Додик Срни, коментаришући поруке неких међународних бивших и актуелних званичника да је време за „Дејтон два“.

          Он је додао да је јасно да подршка разним окупљањима грађана од странаца и захтеви за тим да се успоставља нови уставни поредак говори о томе да је реч о синхронизованој акцији.

          „Нико овде не сме да буде наиван ни да запостави координираност те врсте“, рекао је Додик и додао да је очигледно да позиви на „Дејтон два“ црпу снагу из једног центра, који је осмислио те активности.

          Председник Српске истиче да се Дејтонски мировни споразум, као међународни уговор, мора спроводити, а не слободно тумачити.

          „Република Српска има довољно компетенција да одбрани своје уставне позиције. Једино разграђена и омекшана политике из Републике може направити највећу штету Српској, а ја сам уверен да се то неће десити“, нагласио је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари