ДОДИК: Нека и свет чује да Церић жели БиХ као исламску државу

ПРЕДСЕДНИК РС ПОВОДОМ СВЕТСКОГ КОНГРЕСА ЗА МИР

КОЈИ СЕ ОДРЖАВА У САРАЈЕВУ

  • Владикa Григорије открио да је Церић главном рабину њујоршке синагоге Артуру Шнајеру рекао: Хрвати имају Хрватску, Срби Србију, зашто нама не дате једну државу - БиХ

        РЕАГУЈУЋИ на признање поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића да жели да БиХ буде исламска држава, председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је добро што свет може да чује такве поруке, јер упорно са дистанце гута подвале да је Сарајево мулиетнички град.

        Додик је нагласио да Светском конгресу за мир, који се одржава у Сарајеву, није присуствовао зато што се ти скупови увек користе да би се спекулисало. 

        „Церић то добро ради, као и сви политичари из бошњачког народа, а видело се да не одустаје од својих идеја да је БиХ само за њих. Али,  то може само да сања и да тај сан понесе са собом на онај свет“, рекао је Додик новинарима на Палама.

        Он је рекао да је данас био са Србима у Сарајеву и видио да је то тужна ситауција.

        „Они су потпуно обесправљени. Сарајево је лажни град што се тиче тих промовисаних вредности“, рекао је председник Српске.

        Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је данас у Сарајеву да поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић жели да од БиХ направи исламску државу.

        „Сећам се посете Вашингтону, када смо заједно вечерали са (главним рабином њујоршке синагоге Артуром) Шнајером. Разговарали сте тада на енглеском језику, који и ја довољно познајем да сам схватио да сте рекли - Хрвати имају Хрватску, Срби Србију, а што нама не дате једну државу - БиХ“, рекао је владика Григорије на данашњем панелу под називом „Сарајево после 20 година: од конфликта до сусрета?“, одржаном у оквиру Светске конференције за мир у Сарајеву, испровоциран Церићевом изјавом да се „зна ко се у овој земљи мора извинити, а ко мора дати опрост“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари