ДОДИК: Неки из врха СДС показали су спремност да буду издајници

НАЈАВИО ДА ЋЕ ЗАТРАЖИТИ ОДГОВОРНОСТ СДС-А

ЗБОГ ДОНОШЕЊА ШТЕТНИХ ОДЛУКА ЗА СРПСКУ НА НИВОУ БИХ

Милорад Додик

  • Гласали су за Закон о царинској тарифи мимо коалиционог споразума са СНСД-ом. Позваћу их веома брзо на разговор између СНСД-а и СДС-а да објасне како су могли да прекрше коалициони споразум у коме пише да не могу да гласају мимо нас, рекао је Додик за РТРС
  • Не могу се они - указао је - играти на причи о патриотизму, а радити ствари које су у суштини лоше за Републику Српску и које их позиционирају као политички олош који покушава да направи јавну представу, а чини штетну ствар
  • Ухватили смо их у крађи или у лоповлуку који је евидентан на штету Републике Српске. За то ће морати одговарати! Или ће променити своје људе и довести нове или ћемо се око тога разићи! Ми те ствари нећемо трпети. Оно што је против Републике, то је и против СНСД, закључио је Додик

        ЗАОШТРИЛА се политичка ситуација у Републици Српској.

       Председник СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће затражити одговорност СДС-а због доношења штетних одлука за Српску на нивоу БиХ.

       Додик је оценио да је сарадња СНСД-а са СДС-ом на нивоу БиХ оптерећена самосталним наступима СДС-а који доводе до доношења штетних одлука за Републику Српску.

       Додик је навео да су представници СДС-а показали спремност да буду издајници, јер су гласали за Закон о царинској тарифи мимо коалиционог споразума са СНСД-ом.

       „Позваћу их веома брзо на разговор између СНСД-а и СДС-а да објасне како су могли да прекрше коалициони споразум у коме пише да не могу да гласају мимо нас“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

       Навео је да је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић предлагао неке законе које је СНСД пет година спречавао да уђу у парламент.

       „А онда је само дизањем руке Огњена Тадића, кога смо ми изабрали нашим капацитетима да буде председавајући Дома народа, дат легитимитет закону који је штетан за Републику Српску“, рекао је Додик.

       Он је нагласио да СНСД неће прећи преко таквих ствари.

       „Не могу се они играти на причи о патриотизму, а радити ствари које су у суштини лоше за Републику Српску и које их позиционирају као политички олош који покушава да направи јавну представу, а чини штетну ствар“, каже Додик.

       Указао је да је доношење тог закона довело до проблема са увозом меса, јер је донесена одлука која је омогућила да Савет министара БиХ, а не парламент, како је то било раније, може да даје сагласност, односно сам министар, а то је штетно за Републику Српску.

       „То је део изгубљене контроле коју смо ми имали. Може сада неко рећи - па министар је Шаровић! А шта ако не буде Шаровић? Хоће ли се вратити тај закон? Неће се вратити“, рекао је Додик.

       СДС на нивоу БиХ настоји да прикаже како се без ње нешто не може, а у суштини се бави спекулацијама - оценио је.

       „Ми ћемо тражити одговорност од СДС-а и саопштићемо јавности да се баве спекулацијама, да су шићарџије и да то није одговорна политика, него да је то политика личног интереса који омогућава да одређене групе сада добијају дозволе за увоз и упропаштавју нам пољопривредну производњу, а приказују се као силне патриоте“, рекао је Додик.

       Нагласио је да је упозорио председника СДС-а Младена Босића на то.

       „Нисам знао све детаље, а сад све знам. Имам још свашта да му кажем, што ћу учинити на састанку на који ћу позвати СДС и те ствари СНСД неће дозволити“, наводи Додик, подвлачећи да је СНСД уложио сав свој политички капитал да би 2006. године зауставио руинирање Републике Српске.

       „Патриотски посао СДС-а до 2006. године познат је. Ухватили смо их у крађи или у лоповлуку који је евидентан на штету Републике Српске. За то ће морати одговарати! Или ће променити своје људе и довести нове или ћемо се око тога разићи! Ми те ствари нећемо трпети. Оно што је против Републике, то је и против СНСД-а“, закључио је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари