ДОДИК: Нема прислушкивања опозиције у РС, тражићу да се Чавићеве оптужбе провере

ОПОЗИЦИОНИ ЛИДЕР ТВРДИ ДА ЈЕ МУП СРПСКЕ НАБАВИО ОПРЕМУ

ЗА ПРИСЛУШКИВАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ

  • Нагласио да његова плата није највећа у РС и оценио да су незадовољни борци, који протестују у бањалучком парку „Младен Стојановић“, почели превише да се баве политиком и постали политички инструмент опозиционих снага у Српској

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је поносан на слободу говора која постоји у Републици Српској и да не располаже информацијама да је неко прислушкиван.

         Коментаришући изјаву председника НДП-а Драгана Чавића да је МУП Српске набавио опрему за прислушкивање опозиције, Додик је рекао да је прислушкивање могуће само по одобрењу суда, али да он нема информације о томе да ли је суд одобрио да Чавић буде прислушкиван.

         „То је озбиљна оптужба која би могла да иза себе вуче и одговорност ако није тачна. Ево, ја ћу као председник, имајући у виду да се један политичар жали, тражити да то буде испитано, иако Чавић вероватно неће веровати у оно што му се каже након тога“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

         Он је додао да је очигледно да се Чавић „сам собом забавио и да прави намерну галаму, желећи да направи жртву од себе“.

         „Ако он мисли да му то помаже у политици, нека само настави“, истакао је Додик, те додао да председник Републике не хапси, не проводи истраге и да је тужилаштво адреса за Чавићеве наводе.

         Додик је оценио да су незадовољни борци, који протестују у бањалучком парку „Младен Стојановић“, почели превише да се баве политиком и постали политички инструмент опозиционих снага у Српској.

         Коментаришући захтев штаба незадовољних бораца да се плата председника Републике ограничи на три просечне плате у Српској, Додик је нагласио да је плата председника регулисана законским актима и да ни у ком случају није највећа у Српској.

         „Моја плата је најмањи проблем Републике. Њено рангирање, што се тиче јавне управе, значило би и смањивање плата образовању, полицији и другима. Можда о томе има смисла размишљати у времену опште штедње и општег стања, иако су те плате ионако смањене“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

         Додао је да ће размотрити захтев штаба незадовољних бораца, када стигне, иако је реч о неформалној групи људи која се обраћа озбиљним институцијама, те истакао да није коректно да на овакав начин инструишу јавност.

         „Њихови ставови се могу уважавати тек кад они буду регистровано удружење, од јавног интереса за Републику Српску. Влада Српске сарађује са свим борачким организацијама, није проблем ни да са њима разговарамо, али чињеница да они јуришају на неке немогуће ствари које су истакли у својим захтевима, потпуно их дисквалификује за озбиљан разговор“, поручио је Додик.

         Додик је истакао да је лаж да је он изјавио да борци, било који, руше Републику Српску.

         „Рекао сам да протести који се организују могу да буду злоупотребљени од неких других центара у погледу рушења Српске. Ако погледате сарајевско Ослобођење последњих дана, које призива немире у Српској, јасно је где су ти центри“, напоменуо је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари