Додик: О Дану Српске неће одлучивати никакви судови, нити Сарајево

 „НЕМА ОДЛАГАЊА – РЕФЕРЕНДУМ НИЈЕ НИ АВАНТУРИЗАМ, НИ ХИР”

  • У Друговићима код Лакташа рекао: СДС је некад била партија која је повела српски народ у борбу за слободу и Републику, али је данас то партија издаје. СДС је у овом тренутку са својим руководством отишао и скренуо у дубину издаје коју овај народ и сегменте те издаје не може да разуме, али ми схватамо. Знамо да је њихово подаништво Бакиру Изетбеговићу ојачало Изетбеговића да тражи да се укине Дан Републике, што је урађено. Сада се боримо за оно што смо имали

         ПРЕДСЕДНИК Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик поручио је да нема одгађања референдума о Дану Републике већ ће бити одржан 25. септембра.

         “Ми треба да престанемо да водимо битке за оно што имамо, ми морамо да се боримо за оно што немамо. Зато је важно изаћи 25. септембра и показати одлучну вољу у томе”, рекао је Додик на страначкој трибини у Друговићима у општини Лакташи.

         Он је објаснио да то није ни авантуризам нити хир, већ је указао на важност референдума да се на тај начин води борба за слободу да “одлучимо ко смо, кад је наш дан и да кажемо да ми одлучујемо о томе”.

         “Неће одлучивати Сарајево, никакви судови, никакве политичке структуре”, истакао је Додик.

         Он је позвао окупљене да и 2. октобра изађу на изборе, те им поручио да је његова снага увек била у снази подршке коју је имао на изборима.

         “Без политичке снаге нема ни овог народа, ако нема концентрисане политичке снаге према личностима и партијама нема овог народа. СНСД је политичка партија која се бави структуралним развојним политикама на различитим нивоима”, рекао је Додик.

         Он је навео да је СДС некад била партија која је повела српски народ у борбу за слободу и Републику, али да је данас то партија издаје.

         “СДС је у овом тренутку са својим руководством отишао и скренуо у дубину издаје коју овај народ и сегменте те издаје не може да разуме, али ми схватамо. Знамо да је њихово подаништво Бакиру Изетбеговићу ојачало Изетбеговића да тражи да се укине Дан Републике, што је урађено. Сада се боримо за оно што смо имали”, рекао је Додик.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари