ДОДИК: О Николићевој посети одлучује Председништво БиХ, а не Изетбеговић

АЛИЈИНОМ СИНУ - УКОЛИКО СУМЊА ДА ИЗА ЊЕГОВИХ СТАВОВА СТОЈИ ВЕЛИКА ВЕЋИНА ГРАЂАНА - ПРЕДЛOЖИО ПРОВЕРУ НА РЕФЕРЕНДУМУ У РС

  • Кад нису усаглашени ставови у Председништву БиХ, Бакир Изетбеговић може да реагује само лично или у име Бошњака чији је представник, а никако у име свих грађана БиХ, посебно не у име Срба, које ни у ком случају не може да ставља у контекст својих политичких ставова, истакао је Додик

        ЧЛАН Председништва БиХ Бакир Изетбеговић не престаје да се лажно представља и да у медијима у име грађана БиХ и да самовољно износи ставове који су неусаглашени у Председништву, што представља кршење Устава БиХ и пословника Председништва, изјавио је Срни председник РС Милорад Додик.

       „Кад нису усаглашени ставови у Председништву БиХ, Изетбеговић може да реагује само лично или у име Бошњака чији је представник, а никако у име свих грађана БиХ, посебно не у име Срба, које ни у ком случају не може да ставља у контекст својих политичких ставова“, истакао је Додик.

       Председник Српске је рекао да Изетбеговић, као лажни представник свих грађана БиХ, само показује да својим последњим острашћеним изјавама никако не успева да се излечи од политичког екстремизма и нетрпељивости према Републици Српској, али и према Србији и њеном демократски изабраном председнику Томиславу Николићу.

       Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да је председник Србије Томислав Николић одговоран за лоше односе између БиХ и Србије и да, уколико БиХ не добије извињење, најмање што може очекивати од Србије јесте један коректан однос, Додик је нагласио да Изетбеговић на тај начин квари мир, не само у БиХ, већ и у региону.

       „Изетбеговић не може да одлучује, условљава и доноси  одлуке кад ће председник Србије Томислав Николић доћи у посету БиХ, јер за то нема овлашћења. Ту одлуку доноси Председништво БиХ на челу са председавајућим  Председништва Небојшом Радмановићем. Ми у Републици Српској се радујемо скорашњем доласку председника Србије Томислава Николића“, поручио је Додик.

       Кад су у питању ратна дешавања на подручју БиХ, Додик је оценио да Изетбеговић по ко зна који пут пред новинарима заобилази да помене српске жртве, порушене српске богомоље, бошњачке логоре за Србе „које је осмислио управо његов отац  Алија Изетбеговић, један од креатора грађанског рата на овим просторима“.

       „Што се тиче будућег статуса БиХ, у контексту ставова грађана Републике Српске, уколико Изетбеговић сумња да иза мојих ставова не стоји велика већина грађана Републике Српске, предлажем му да питање статуса проверимо на референдуму у Републици Српској, уз договор да поштујемо резултате референдума ма какви они били.

       Изетбеговић није тај који одлучује кад треба да будемо срећни. Потпуно је јасно да Република Српска није срећна што је у БиХ, јер нас то само кошта, али уважавамо реалност док год се поштује изворни Дејтонски споразум“, нагласио је Додик, реагујући на Изетбеговићеву тврдњу да иза претњи, како је рекао, држави стоји искључиво Милорад Додик, а не критична маса Срба у Републици Српској који би кренули у авантуру да покваре мир у БиХ.

       Додик је Изетбеговићу поручио да такође треба да зна да ће о сваком педљу Републике Српске одлучивати грађани Српске, а не он и његови истомишљеници.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари