Додик: Они који такве ствари допуштају – позивају на распад БиХ и директно раде на њему

МУСЛИМАНИ У САРАЈЕВУ ПОСТАВИЛИ КАРТУ СРПСКЕ СА МАСОВНИМ ГРОБНИЦАМА И ПОРУКОМ „ДОБРОДОШЛИ У РС”

Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је срамна и увредљива инсталација која је постављена у Сарајеву само још један у низу доказа да је БиХ апсолутно неодржива земља.

         У Сарајеву је јуче постављена карта Републике Српске на којој су масовне гробнице. Поред ње пише “Добро дошли у Републику Српску”, а како наводе организатори, њихов циљ је био да “покажу како је створена Република Српска”. Додик је зато додатно упозорио:

         “Урадити нешто тако, и то на дан када ми у Републици Српској одајемо пошту за 3.500 Срба убијених у околини Сребренице и Братунца, страшно је, срамно и скандалозно. То представља злочин у континуитету, злочин који не престаје ни 20 година после рата према Србима, а срамно ћутање представника међународне заједнице који не показују ни минимум поштовања према српским жртвама, доживљавам као саучесништво у том злочину”, истакао је Додик.

         Он је оценио да они који раде овакве ствари, као и они који то прећутно допуштају позивају на распад БиХ и директно раде на њему.

         “Наравно да ја немам ништа против распада БиХ, али их морам подсетити да је Дејтонским споразумом Република Српска добила и међународно признање, али и признање руководства тадашње такозване БиХ. То руководство нас, наравно, посебно не занима, поготово што је, за разлику од Републике Српске, та тадашња такозвана БиХ заувек поништена и угашена Дејтонским споразумом”, истакао је Додик.

         Он је изјавио Срни да они који не престају да причају о суживоту морају да знају да ћутањем о оваквим инцидентима раде све управо против тог суживота.

         “Мера њиховог суживота је изгледа два и по одсто, на колико су свели Србе у Федерацији. То ни њима, као ни међународној заједници очито не представља никакав проблем. Морам им поручити да им то у Републици Српској никада нећемо допустити и да ће она увек штитити и бринути о свим својим грађанима”, закључио је Додик.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари