ДОДИК: Писци Инцкових папирића су незналице и преваранти - мисле да РС могу уплашити глупостима

ПОНОВИО ДА ЋЕ СРПСКА ОДРЖАТИ РЕФЕРЕНДУМ О СУДУ И ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Милорад Додик

         АПСОЛУТНА је неистина да Република Српска расписивањем референдума о Суду и Тужилаштву БиХ крши чланове Дејтонског мировног споразума, које је навео високи представник у БиХ Валентин Инцко, рекао је данас председник Републике Српске Милорад Додик, додајући да у тим члановима нема овлашћења за правосуђе БиХ.

         Додик је за Телевизију Републике Српске рекао да нигде у Уставу БиХ нема ни речи о референдуму, нити забрани ентитетима да га спроводе, па зато и нема никаквог кршења.

         „Инцкови писци папирића из ОХР-а су незналице и преваранти који мисле да Републику Српску могу заплашити глупостима које пишу свом шефу. Референдум није у надлежности БиХ, већ у надлежности ентитета, који га могу спровести о свим питањима која нису Уставом БиХ изричито дата у надлежност БиХ. Устав БиХ нигде није навео да БиХ има било какав Суд и Тужилаштво, осим Уставног суда БиХ”, рекао је Додик.

         Инцко је претходно с неког папирића пред камерама у Бањалуци, навео које то чланове Устава БиХ наводно крши Република Српска заказаним референдумом о наметнутом Суду и Тужилаштву БиХ, преноси РТРС.

         Неозбиљност ОХР-а и претње бонским овлашћењима, рекао је Додик, само потврђују да немају никакав правни аргумент против референдума у Републици Српској.

         „Инцко нигде није навео да правосуђе припада БиХ, па су његови папирићи још једна подвала и спекулација којима је он иначе склон”, додао је председник Републике Српске.

         Уставом и Законом о референдуму Републике Српске је прописано да Народна скупштина о појединим питањима из своје надлежности може да одлучи после претходног изјашњавања грађана на референдуму, како ће и бити, закључио је Додик за Телевизију Републике Српске.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари