Додик показао уговоре са Павловић банком који сведоче да је на законит начин узео кредит за вилу

ТРАЖИ ДА СЕ СЛОБОДАН ПАВЛОВИЋ И САРАДНИЦИ БАНКЕ ПУСТЕ НА СЛОБОДУ

Милорад Додик

  • Тврди да је све регуларно и да само за камату годишње плаћа по 50.000 марака

         ПРЕДСЕДНИК РС Милорад Додик показао је данас три документа за која тврди да су уговори о кредиту код Павловић банке за куповину виле у Београду, а за које, како је рекао, Тужилаштво БиХ тврди да не постоје.

         својој личној архиви нашао сам уговор од 14. маја 2007. године потписан између мене и Павловић банке, који је оверен на прописан начин и који показује да тај уговор постоји“, рекао је Додик на конференцији за новинаре, а пренеле су „Независне новине“.

         Он је навео да се ради о три документа - Уговор о депозиту, Уговор о одобравању кредита и Уговор о каматној стопи и истакао да сада очекује од Тужилаштва БиХ да обустави поступак против Слободана Павловића и осталих који су притворени.

         Додик је појаснио да је грејс период 24 месеца, а да је каматна стопа зарачуната за цели период отплате и да годишње само на камате плаћа 50.000 КМ.

         Додик је рекао да је на основу тог уговора, вилу у Београду издао за ренту од 4.700 евра месечно и да готово комплетан износ иде на отплату кредита.

         „Неко је очигледно Тужилаштво или довео у заблуду или се ради о некој одмазди. Желим да верујем да се радило о заблуди када су урадили ову активност. Ако су доследни, треба да обуставе притвор против тих људи“, рекао је Додик.

         Председник РС је рекао да га нико из Тужилаштва није контактирао да пита да ли поседује ту документацију.

         Према његовим речима, није тачно да је на документима печат Владе РС, нити је тачно да је новац за кредит пребачен 2008. како тврди Тужилаштво.

         Он је истакао да је спреман да га Тужилаштво саслуша у Бањалуци јер се у Сарајеву не осећа сигурно.

         Додик је рекао да је одмах након што је подигао кредит 2007, обавестио јавност о томе и да је вилу уписао у свој имовински картон иако није обавезан по закону јер није била отплаћена.

         Суд БиХ је 13. фебруара одредио једномесечни притвор за Слободана Павловића и још три особе, осумњичене за кривично дело злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца, у вези са пословањем Павловић банке.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари