ДОДИК: Пратимо групе које желе да протесте из Федерације БиХ пренесу у Српску

РС ПОДРЖАВА ЗАХТЕВ ХРВАТА ДА ДОБИЈУ СВОЈ - ТРЕЋИ ЕНТИТЕТ У БИХ

  • Поновио да не верује у БиХ, која никада није ни била држава, нагласивши да ће политички одговорне елите у Бањалуци проценити када ће бити тренутак за расписивање референдума о статусу Републике Српске

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су протести у Федерацији БиХ политички мотивисани са циљем да се обезбеди промјена политичке структуре у БиХ.

         Додик је рекао да Република Српска прати деловање и активности појединих група које желе да протесте из Федерације пренесу и дестабилизују Српску.

         „Најбољи начин да се томе супроставимо је да у октобру буду одржани фер и поштени избори, те да они који добију изборе преузму одговорност за даље вођење Републике Српске”, изјавио је Додик у заједничкој емисији Радио Београда и Радија Републике Српске.

         Додик је рекао да не верује у БиХ, која никада није ни била држава, истичући да ће политички одговорне елите у Републици Српској проценити када ће бити тренутак за расписивање референдума о статусу Републике Српске.

         „Кључ решења за нас овде у БиХ је самосталност Републике Српске, коју не дозвољавају странци”, истакао је Додик.

         Додик је рекао да Српска подржава захтеве хрватског народа за трећим ентитетом, који немају никаквих аспирација према Републици Српској, закључујући да ће таква подршка изостати уколико ти захтеви буду ишли на штету Републике Српске.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари