ДОДИК: Пристајемо само на дејтонску БиХ јер у њој Српска има карактер државе

САДАШЊУ БиХ СУ НАМЕТНУЛИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИЦИ МИМО ДЕЈТОНА, А ПО ВОЉИ ЈЕ САМО МУСЛИМАНИМА

Милорад Додик

  • Српска је загледана у Србију, слави и воли њене празнике и успехе, РС их доживљава као свој саставни део, као део свог бића и идентитета
  • Републици Српској не дозвољавају да се интегрише са Србијом у оној мери у којој она то жели, јер су измислили неку наводну Босну и Херцеговину која ни на шта не личи. Српска има права да односе са Србијом неограничено шири

         ОДНОСИ РС и Србије су заиста добри, ефикасни и лишени било каквих подела, изјавио је вечерас председник РС Милорад Додик, уочи сутрашњег обележавања Дана РС, којем ће присуствовати премијер Србије Александар Вучић и чланови Владе Србије.

         Додик је истакао да је долазак српске Владе у Бањалуку, на челу са њеним премијером, веома добра вест и да је на томе захвалан.

         Према његовим речима, РС је „загледана у Србију, слави и воли њене празнике и успехе“, РС их доживљава као свој саставни део, као део свог бића и идентитета.

         „Република Српска воли Србију, и то није спорно. Републици Српској не дозвољавају да се интегрише са Србијом у оној мери у којој она то жели, јер су измислили неку наводну Босну и Херцеговину која ни на шта не личи. У том погледу, када је реч о нашим односима са Србијом, желимо још боље и успешније односе, да их градимо у свим областима“, рекао је Додик.

         Он је нагласио да према Дејтонском споразуму Република Српска има права да односе са Србијом неограничено шири.

         „У овом тренутку ти односи су заиста добри, лишени су било каквих могућих подела, ефикасни су, јер оно што се договори то се брзо и реши, и ти односи имају тенденцију сталног побољшања. То нас радује“, истакао је Додик.

         Када је реч о РС унутар БиХ, он је оценио да „БиХ одређена Дејтонским споразумом више не постоји“ и да је за РС прихватљива само Босна „у дејтонском смислу“, „кроз коју РС има карактер државе“.

         „Али, пошто такве Босне више нема, него има Босне која је наметнута насиљем високог представника, она Босна коју подржава само један народ, муслимани у БиХ, за нас није прихватљива јер је она унитарна и централистичка. Таква Босна и Херцеговина не може да има нашу подршку“, поручио је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари