ДОДИК: Пун сам енергије, бићу председник још три године, па се опет кандидовати и - победити

ОПОЗИЦИЈИ ПОРУЧИО: ДА ЈЕ СПРЕМАН И ДА ОДМАХ РАСПИШЕ ИЗБОРЕ

- АКО ЋЕ ИСТОВРЕМЕНО БИТИ НА НИВОУ БИХ

Милорад Додик

  • „Имам противнике у опозицији који су лоши људи, који не могу лични осећај да превазиђу бавећи се политиком. Људи који мрзе не могу да воде никога. Ја никога не мрзим, они ме веселе и дају снагу да идем даље“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је да је спреман да распише изборе у Српској, уколико ће истог дана бити одржани и на нивоу БиХ.

        Додик, који је председник СНСД-а, навео да је то његов одговор опозицији у Републици Српској која стално тражи изборе.

        „Пун сам енергије и бићу председник још три године, након чега ћу поново да се кандидујем и победим. То ћу учинити јер имам противнике у опозицији који су лоши људи, који не могу лични осећај да превазиђу бавећи се политиком. Људи који мрзе не могу да воде никога. Ја никога не мрзим, они ме веселе и дају снагу да идем даље“, рекао је Додик новинарима у Дервенти након састанка са општинским одборима СНСД-а из изборне јединице четири.

        Он је додао да је потребан консензус за одржавање свих избора, те да ће СНСД дати пристанак за њихово одржавање.

        Додик је подсетио да је СДС недавно изашао у јавност и рекао да има већину у Народној скупштини Републике Српске и да је Мићо Мићић кандидат за председника (Владе).

        „Видљиво је да то није била истина. Следећа њихова фаза је тражење избора, а ако и то не успе иду на радикализацију политичке ситуације“, закључио је Додик.

        Председник Додик изјавио је да су све страначке општинске организације прошле период конституисања и додатног јачања и да су спремне за учешће на предстојећим локалним изборима.

        Коментаришући пресуду коју је добио на Суду против председника СДС-а Младена Босића, Додик је рекао да је суд утврдио да Босић није говорио истину и да онај ко је спреман да лаже на јавној сцени, треба да буде кажњен.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари