ДОДИК: РС неће дозволити промену изборног закона за Сребреницу

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАЗГОВАРАО

СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ У БИХ АЛЕКСАНДРОМ БОЦАН ХАРЧЕНКОМ

  • Додик пренео амбасадору РФ да Република Српска неће пристати да се под плаштом спровођења једне судске одлуке (случај „Сејдић и Финци“) изврши шира измена Устава БиХ

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас, у Бањалуци, са амбасадором Руске Федерације у БиХ Александром Боцан-Харченком.

        Председник Додик инфоримисао је амбасадора Харченка о ставовима Републике Српске по свим важним питањима у Републици Српској и БиХ, наглашавајући решавање спровођења пресуде Суда у Стразбуру у предмету „Сејдић и Финци“, питања државне имовине, као и питања предстојећих локалних избора у Сребреници.

        Председник Додик пренео је амабасадору Руске Федерације да Република Српска према свим питањима има веома конструктиван приступ и да Република Српска неће пристати да се под плаштом спровођења једне судске одлуке изврши шира измена Устава БиХ, као што неће пристати ни на измене изборног закона које би се односиле на општину Сребреница.

        Председник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко изразили су задовољство привредном сарадњом Републике Српске и Руске Федерације, уз закључак да још постоји простор за проширење и унапређење те сарадње.

        Састанку је присуствовала и министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске Жељка Цвијановић.

        (са званичног сајта председника РС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари