ДОДИК: Са Лагумџијом имам прећутни договор о рушењу БиХ

ПРЕДСЕДНИК РС ОДРЕАГОВАО НА ПРЕТЊУ ЛИДЕРА СДП ДА НЕМА МИРНОГ РАЗЛАЗА У БИХ

  • Свима у БиХ, осим острашћеном Лагумџији, потпуно је јасно да БиХ не може да егзистира, јер да може он би данас могао да одговори на најпростије питање које себи постављају сви у БиХ - ко је данас власт у ФБиХ, у оном истом делу БиХ за који је својевремено самоуверено тврдио да ће бити као Западна Немачка – нагласио је Милорад Додик
  • Све ово што се дешава последњих дана, врло јасно показује да је на сцени та нова Тихић-Додик коалиција чији је циљ раздруживање БиХ. А сви који мисле да се БиХ може раздружити мирним или насилним путем – појачао је претњу Лагумџија - треба да знају да у овој земљи постоје људи који ће БиХ бранити и који ће је одбранити

         ИЗЈАВА лидера СДП-а Златка Лагумџије да нема мирног разлаза у БиХ представља претњу и позив на оружје и не може се правдати чињеницом да је изречена на предизборном скупу, оценио је председник СНСД-а Милорад Додик.

         "Она најбоље одсликава милитантност лажног демократе, који своје стварне намере више не може ни да сакрије. Свима у БиХ, осим острашћеном Лагумџији, потпуно је јасно да БиХ не може да егзистира, јер да може он би данас могао да одговори на најпростије питање које себи постављају сви у БиХ - ко је данас власт у ФБиХ, у оном истом делу БиХ за који је својевремено самоуверено тврдио да ће бити као Западна Немачка", истакао је Додик.

         Од "државе за човека", нагласио је председник СНСД, остала је фикција звана БиХ, којој самртни ударац задаје управо Златко Лагумџија и њему слични авантуристи, који лажно бранећи БиХ у ствари руше темеље на којима се она клима.

         Он је нагласио да су тврдње о коалирању СНСД-а са СДА апсолутно нетачне и служе за задовољење Лагумџијине сујете, који то тврди да би одбранио себе.

         "И ми и СДА имамо своје разлоге против понашања и политике коју води лидер СДП-а Златко Лагумџија. Искрено говорећи, ја са Лагумџијом имам прећутни договор о рушењу БиХ, а не са Тихићем и СДА", нагласио је председник Српске и додао да му је драго што се рушењу БиХ придружио и Лагумџија, те да нико нема намеру да га у томе спречава.

         Лагумџија је на скупу СДП-а у Зеници изјавио да онај који жели разједињење то неће добити, а поготово не мирним путем, оптужујући лидера СДА Сулејмана Тихића да је у коалицији са Додиком за мирни разлаз БиХ.

         Тврдња да Милорад Додик има било какав договор са мном, поготово прећутни, јесте најобичнија глупост, прокоментарисао је Лагумџија изјаву председника СНСД.

         "Најбољи доказ апсурдности данашње Додикове изјаве лежи у чињеници да с једне стране тврди како са мном има договор, а с друге стране ме брутално у континуитету напада из свих расположивих оружја. Зашто ме напада уколико сам му ја, како каже "савезник у рушењу БиХ". Рећи ћу вам: напада ме зато што у мени, као председнику СДП-а, види највећу препреку у остваривању својих циљева. И ја ћу остати његова највећа препрека", казао је Лагумџија.

         Лагумџија је додао да Додик оваквим изјавама настоји да прикрије своје јатаке те га позвао да, уколико тврди да с њим има прећутни договор, јасно каже с ким има стварни договор о рушењу БиХ.

         "Све ово што се дешава последњих дана, врло јасно показује да је на сцени та нова Тихић-Додик коалиција чији је циљ раздруживање БиХ. Желим да јасно кажем оно што сам одувек говорио и што ћу увек говорити: нема никаквог раздруживања БиХ већ само постоје процеси који ће водити даљњем удруживању на нормалним евроатлантским и цивилизацијским основама", категоричан је Лагумџија.

         Упозорио је да чак ни покушај раздруживања БиХ не би прошао без насиља:

         "Људи који би то покушали завршили би као злочинци. С друге стране, за рат је потребан један насилник или неко ко је довољна будала да поведе рат. Онај ко би то урадио - завршио би као они који су данас у Хагу. Уколико би неко кренуо у насилно раздруживање БиХ ,тај би сигурно завршио као губитник. Ја сигурно нисам спреман да завршим као губитник".

         Лагумџија је са задовољством изговорио: да сви који мисле да се БиХ може раздружити мирним или насилним путем `треба да знају да у овој земљи постоје људи који ће БиХ бранити и који ће је одбранити`.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари