ДОДИК: Сагласни смо са Николићем, Изетбеговић нека говори у име Бошњака

ПОРУЧИО АЛИЈИНОМ СИНУ ДА СРПСКИ НАРОД И РС НЕ УПРЕЖЕ У СВОЈА ПОЛИТИЧКА КОЛА РАДИ ПОГОРШАЊА ОДНОСА СА СРБИЈОМ

  • Додик нагласио да Томислав Николић изјавом о БиХ није увредио грађане РС, напротив – да су РС и њени грађани сагласни са његовим ставовима

         ПРЕДСЕДНИК РС Милорад Додик оценио је да Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, нема право да српски народ у БиХ и РС ставља у контекст својих политичких ствова, а поготово кад то чини са намером да погорша односе са Србијом и њеним највишим званичницима.

         „РС није бирала Изетбеговића, он није представник РС нити има право да говори у име грађана БиХ, јер је он искључиво бошњачки члан Председништва БиХ", рекао је Додик, коментаришући Изетбеговићево отворено писмо председнику Србије.

         Додик је нагласио да Николић није увредио грађане РС својим ставовима, напротив, РС и њени грађани су сагласни са његовим ставовима.

         Додик каже да Изетбеговић уколико је увређен изјавом Николића има право да реагује лично или испред Бошњака, али ни у ком случају у име свих у БиХ и РС.

         „Његова увређеност, као ни покушај да свој лични став лажно представи као став грађана БиХ не умањује тачност изјаве Томислава Николића које су свесни сви осим бошњачког политичког естаблишмента", нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари